Leave Now: iPhone-app vertelt je hoe laat je moet vertrekken

Leave Now is een iPhone-app die je leven wat stressvrijer kan maken. De applicatie leest de afspraken van je agenda uit en bekijkt dan hoe laat je moet vertrekken om op tijd aan te komen op locatie.

Leave Now pushmelding bij vertrekVul jij locaties in bij de afspraken in de agenda van je iPhone? Nu is er een goede reden om dat te doen. Leave Now is een nieuwe, gratis applicatie die alle agenda’s op je telefoon uitleest om je op één scherm te laten zien hoe laat je moet vertrekken naar je volgende afspraak. Daarbij houdt de applicatie rekening met de routeplanner en verkeersgegevens van Google Maps. Wordt het tijd om te vertrekken? De app herinnert je met een pushmelding.

De app houdt de eerstvolgende agenda-afspraak in de gaten en geeft aan hoe laat je moet vertrekken. Heb je om 20.00 uur een afspraak in Bremen? Over 4 uur en 40 minuten wordt het tijd om te gaan. Dat laat de applicatie groot en duidelijk bovenin de applicatie zien, gevolgd door het pictogram waarmee je reist. Standaard: de auto. Tik erop en hij verandert in voetganger, openbaar vervoer of fietser – en meteen wordt de vertrektijd erop aangepast. Ga je altijd met de auto en doe je opeens een tripje met de bus, dan moet je dus even de app openen en de instelling wijzigen.

Leave Now iPhone iPod touch bewerkenOnder de tijd tot aan het vertrek, zie je een afbeelding van Google Maps met de route naar je bestemming. Door een knop op de wereldbol rechts, open je Apple Maps om de route verder uit te stippelen. In de praktijk is het dus mogelijk dat je geplande route wel wat van de daadwerkelijke verschilt.

Verder heeft Leave Now niet zoveel om het lijf. Met drie knoppen onderin het beeld kan je drie Engelstalige standaard e-mails versturen: ‘ik kom eraan’ en ‘ik ben onderweg’ met verwachte aankomsttijd, en ‘ik ben gearriveerd’. Met de agenda-knop linksboven kan je andere afspraken selecteren en daarvoor alvast het vervoermiddel instellen. Met de instellingen kan je je contactenlijst verbinden aan de app, zodat hij automatisch kan bedenken waar je naartoe moet. Ook kan je kiezen welke agenda’s in de app worden ingeladen. Leave Now kan je zomaar wat gestress besparen.

Downloaden: Leave Now (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2012, 15:28
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, gps, locatie, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.