2 Bier graag: beoordeel kroegen op bier, bar en bediening

De Nederlandse iPhone- app 2 Bier graag laat je zien waar je het best en leukst een biertje kan drinken. Je kan cafés zelf ook recenseren, op onder andere de vriendelijkheid van het personeel en de presentatie van het biertje.

2 Bier graag iPhone iPod touch headerVoor op de vrijdagmiddagborrel: hoe goed is jouw café eigenlijk in haar biervoorziening? De iPhone-app 2 Bier graag wil de beste plekken voor een biertje in Nederland op de kaart zetten. Zo kan je van elke kroeg beschrijven wat voor een soort bar het is, en kan je de bediening en het bier op verschillende punten beoordelen. Is de schuimkraag wel mooi? Het bier op temperatuur? En ziet de barman op tijd wanneer je glas leeg is?

2 Bier graag personeel beoordelen iPhoneHet is een greep uit de vragen die je kan beantwoorden in de applicatie, en dat doe je door sliders van bierglazen van links naar rechts te bewegen, of andersom. Hoe linkser de slider staat, hoe slechter een café scoort. De definitie staat meteen gemeld boven de positie van de slider – zo weet je meteen waar het voor staat, zo’n bierglas op tweederde van een balk. Behalve beoordelingen voor het personeel (zijn ze alert, word je vriendelijk begroet?) en het bier (hoe was de presentatie?), krijg je ook algemenere vragen. Hoe lang duurt het voordat je een biertje krijgt? Welk merk heb je gedronken? En: zou je hier nog een keer komen? Tenslotte krijg je ruimte voor een eigen opmerking. De recensie gaat eerst nog wel even langs de maker van de app voordat hij wordt geplaatst en inzichtelijk wordt voor anderen, zeker als je een kroeg hebt aangemaakt die nog niet in de app bekend is.

Met de andere sectie 2 Bier graag kan je juist op zoek naar kroegen in de buurt, al pakt de app daarbij wel alleen de heel nabije kroegen. En dat doet het ook nog eens op de op plekken flink verouderde Open Street Map. Als je scrollt naar een ander gedeelte van een stad of wilt scrollen naar een andere plek om daar een kijkje te nemen, laadt de app geen resultaten meer in. Je krijgt alleen de meest nabije, bekende kroegen om de hoek. Dat maakt de zoek-op-bierplaatsen functie van de app alleen van dichtbij handig.

Als laatste mist er één gegeven, dat je als liefhebber van het gerstenat ongetwijfeld aangaat: de prijs.

Downloaden: 2 Bier graag (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2012, 17:20
Categorie Nederlandse apps
Onderwerpen recensies, restaurant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.