Layar Player: augmented reality inbouwen in iPhone-apps

Layar heeft Layar Playar uitgebracht, een tool voor ontwikkelaars om augmented reality-functies ook in apps van derden te integreren.

layar playerLayar kennen we al van de augmented reality-applicatie voor de iPhone. Nu hebben ze iets nieuws voor ontwikkelaars: een gratis tool met de naam Layar Player. Daarmee kunnen ontwikkelaars augmented reality-functies integreren in hun eigen apps. De tool is gratis te downloaden en voegt AR-functie toe, ingebed in een app zoals een YouTube-video op een website. Er is volgens Layar niet veel iOS-programmeerervaring nodig om ermee bezig te gaan.

Je krijgt dezelfde AR-functionaliteit als je van de Layar Browser-app gewend bent en er zitten geen licentiekosten aan vast. Ontwikkelaars kunnen op die manier de content in hun app tonen in Augmented Reality View, Map View en List View.

verbeterdebuurt

Bij de lancering van Layar Player zijn er drie partners die extra in het zonnetje worden gezet en die al gebruik maken van de functionaliteit:

  • VerbeterdeBuurt: de bekende Nederlandse app waarmee je problemen in je wijk kunt melden. Van zwerfvuil tot losliggende stoeptegels: als je het probleem via de app bij je gemeente meldt, kunnen zij meteen acties ondernemen. Je kunt ook suggesties insturen om de buurt te verbeteren. Deze app is in de Nederlandse App Store verkrijgbaar en is ontwikkeld door The Saints.
  • Fishlabs heeft de game Snowboard Hero (gratis) geschikt gemaakt. Je kunt de game openen en meteen in je eigen werkelijkheid spelen. De augmented reality die je ziet, is gebaseerd op je gps-positie. Deze game is helaas alleen verkrijgbaar in de Amerikaanse App Store.
  • Layar Trade Vision: een app waarmee je aannemers, loodgieters, stukadoors en andere klusjesmannen in je omgeving kunt opzoeken. Deze app is gericht op het Verenigd Koninkrijk.

Meer info: Layar Player
Tipgever: Stijn

Let op: de links voor Snowboard Hero en Layar Trade Vision werken alleen als je bent ingelogd op respectievelijk de Amerikaanse App Store of de Engelse App Store op je iPhone!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2011, 10:19
Categorie Navigatie
Onderwerpen augmented reality, layar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.