OmniOutliner komt naar de iPad

OmniOutliner komt binnenkort beschikbaar op de iPad. Met OmniOutliner kun je hiërarchische takenlijstjes maken.

outliner omnifocusOmni Group heeft beloofd dat zijn bedrijf 5 iPad-applicaties gaat uitbrengen. Drie zijn er al beschikbaar en nummer vier komt er binnenkort aan: OmniOutliner. Dit is een hulpmiddel om ideeën te structureren in een zogenaamde outliner. Dit is een lijstje met een hiërarchische structuur, zodat je een groot project bijvoorbeeld in meerdere onderdelen kunt splitsen, waarbij je elke taak ook weer onderverdeelt in kleinere subtaken.

De applicatie is al beschikbaar op de Mac en de interface wordt nu aangepast voor de iPad. In de iPad-versie wordt het straks mogelijk om zelf de stijl van de outlines te definiëren. Ook komt er een snelle manier om kolommen in en uit te schakelen. Bij de bediening van de app is bovendien ermee rekening gehouden dat je de iPad vaak met twee handen vasthoudt, zodat de knoppen makkelijk bereikbaar langs de rand van het scherm zijn geplaatst. Via een rij icoontjes kun je snel de stijl van een tekst aanpassen of navigeren door items in de outline.

Op de iPad is OmniFocus for iPad momenteel de bekendste (maar wel prijzige) iPad-applicatie van Omni Group. Met OmniFocus kun je taken beheren en heb je bijvoorbeeld locatie-afhankelijke takenlijsten: als je op je werk bent krijg je alleen taken te zien die je van plan was op kantoor te gaan doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2011, 9:05
Categorieën Productiviteit, Zakelijk
Onderwerpen omni, takenlijst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.