Nieuws-app Newsify krijgt gratis versie op iPhone

De iPhone nieuws-app Newsify heeft een gratis variant gekregen: Newsify RSS Reader Free. Daarin kan je nog steeds je nieuwssites selecteren via Google Reader, maar heb je minder deelmogelijkheden.

Newsify RSS Reader Free iPhone iPod touchDe fraaie nieuws-app Newsify heeft een gratis variant gekregen. De gratis app haalt net zoals zijn broer automatisch de laatste berichten van door jouw ingevoerde websites op Google Reader op, maar wordt gekenmerkt door een reclamebalk en ontbeert nog een aantal andere gespecialiseerde opties. Toch heeft ook de gratis variant genoeg te bieden, zoals de keuze uit de twee weergaven: al het nieuws met foto en kop strak onder elkaar, of opgemaakt als een krantenpagina.

Newsify RSS Reader Free krantenlayoutOp iPhoneclub.nl waren we al vanaf de verschijning van Newsify erg te spreken over de applicatie, zelfs in zoverre dat de gedoodverfde favoriet onder de Google Reader-applicaties, Reeder, naar de achtergrond verdween op iPhones binnen de redactie. Ook in de gratis versie van Newsify weet de gelijknamige ontwikkelaar precies waar ze mee bezig is. Het biedt de basisfunctionaliteit die je verwacht: artikelen automatisch binnenhalen van Google Reader, presenteren in dezelfde fraaie layout, laten lezen in de in-app artikelweergave en kunnen delen via Twitter en Facebook. Voor praktisch alle andere frivoliteiten mag je voor 79 cent overstappen naar de betaalde versie.

Newsify RSS Reader nieuws per siteDe volwaardige versie van Newsify heeft onder andere een nachtstand met een zwarte achtergrond, de optie om foto’s op te slaan door ze lang ingedrukt te houden, afbeeldingen opslaan voor offline lezen en heeft meer lettergroottes. Ook kan je artikelen dan doorsturen naar Evernote, Google+, Instapaper, Readability, Pocket, Tumblr, Delicious en Pinterest. Je kan de abonnementen op websites in de app aanpassen en artikelen automatisch markeren als gelezen door er doorheen te scrollen. Dat gaat zowel in de betaalde als gratis versie nog steeds fijn door een artikel naar boven te vegen.

Newsify is zowel in de betaalde als gratis variant een prettige nieuws-app met een strakke interface, waarbij je dankzij Google Reader precies kan bepalen van welke sites je berichten wilt ontvangen. Dat maakt de app in de basis anders dan nieuws-apps als Flipboard en Zite, die zelf een nieuwsselectie voor je maken.

Downloaden: Newsify RSS Reader Free (gratis, universele app)
Ook genoemd: Newsify (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2012, 15:58
Categorie Nieuws
Onderwerpen flipboard, google reader, news

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.