Kindle voor iPad ondersteunt nu bladen- en krantenwinkel

De Kindle iPad-app heeft een update gekregen, waardoor het nu ook mogelijk is om tijdschriften en kranten uit de Amazon-store te lezen. Dit was tot voorheen alleen mogelijk op de Kindle Fire.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Kindle NewsstandEen nieuwe update van Amazons Kindle-app zorgt ervoor dat iPad-gebruikers voortaan het tijdschriftenaanbod kunnen lezen, vergelijkbaar met de Kindle Fire. Volgens Amazon zijn er op het moment meer dan 400 tijdschriften en kranten beschikbaar via de app, waaronder Cosmopolitan, Men’s Health en Popular Science. Hiermee lijkt de Amazon Store de concurrentie aan te gaan met de in iOS 5 geïntroduceerde Kiosk (Newsstand) op de iPad. De bladen en tijdschriften worden bij Amazon zelfs onder precies dezelfde naam gebundeld: ‘Newsstand’.


De kranten en tijdschriften moet je via de website van Amazon aanschaffen. Dit heeft te maken met Apple’s richtlijnen in de App Store, die verbieden dat applicaties buiten Apple om kranten en tijdschriften verkopen via een shopsysteem in een app. Door in te loggen op de Kindle-app worden alle op de website aangeschafte tijdschriften automatisch naar de app gestuurd, zodra je hem een volgende keer opstart.

De tijdschriften waren tot voorheen alleen te lezen op de Kindle Fire, Amazon’s nieuwe 200 dollar kostende 7-inch tablet. De boeken die je in de Kindle-app op de iPad download zijn ook afkomstig uit de winkel die gekoppeld is aan Amazon’s e-readers.

Downloaden: Kindle (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.