Jumbo Foodmarkt voor iPhone: recepten en gids voor foodsupermarkt

Supermarktketen Jumbo heeft Jumbo Foodmarkt voor iPhone uitgegeven, een app voor hun grootste foodwinkel in Breda met veel informatie en recepten.

Jumbo FoodmarktConsumenten die een pak melk en een half brood in de supermarkt halen, hebben vaak niet door hoe hard de onderlinge strijd tussen supermarktketens is. Om zich te positioneren als dé supermarkt waar je gaat winkelen als je van lekker eten houdt, heeft winkelketen Jumbo in Breda een winkel neergezet die zich exclusief richt op eten. De winkeloppervlakte bedraagt 6.000 vierkante meter en wordt bemand door bakkers, slagers en chefkoks, die vaak live demonstraties geven. Om de consument wegwijs te maken in deze enorme winkel, heeft Jumbo een app laten ontwikkelen voor de iPhone. Ook aan informatie voor de thuisblijvers is gedacht.

Jumbo Foodmarkt is volgens de keten de grootste foodsupermarkt van Nederland. Met de Jumbo Foodmarkt-app kun je dan ook op allerlei manieren kennismaken met de activiteiten en producten in de winkel. In het openingsmenu krijg je meteen een panoromafoto voorgeschoteld, die van gezichtspunt verandert als je de iPhone draait. Via de link naar de plattegrond kun je in- en uitzoomen op de uitgestrekte winkelvloer. De pluspictogrammen leiden je naar pagina’s over de verschillende gedeeltes in de winkel, zoals de Italiaanse keuken of de sushihoek. Vanzelfsprekend is er ook een onderdeel met voordeeltjes, want ook al noemt de keten deze winkel “één grote belevenis”, de Nederlandse consument wil toch graag profiteren van een korting op de tomaatjes.

Jumbo Foodmarkt menuJumbo Foodmarkt recept 1

In de app is veel informatie te vinden over de speciale producten van deze foodsupermarkt, die je in veel gewone winkels niet tegenkomt. In de categorie koksproducten vind je bijvoorbeeld een bakje jus van gevogelte en een koude truffelsaus. Ook voor liefhebbers van lekker eten die niet snel in de buurt van Breda komen, heeft de app iets te bieden: een grote lijst recepten. Hier vind je bijzondere en gewone gerechten voor allerlei soorten klanten. Op een pagina van een recept kun je het aantal personen op 2, 4 of 6 zetten, waarna de hoeveelheden netjes worden aangepast. Er zijn ook uitlegvideo’s te zien, bijvoorbeeld over het snijden van knoflook, maar vreemd genoeg word je dan uit de app gezet en bekijk je de video in Safari.

Jumbo Foodmarkt recept 2Jumbo Foodmarkt kaart

Verrassend genoeg valt de vormgeving van de app nogal op. Je verwacht het misschien niet van een supermarkt-app, maar de indeling van de app en de werking van de menu’s zitten heel mooi in elkaar. Door op het menuknopje links boven aan het scherm te tikken, komt aan de linkerkant van het scherm een balkje met pictogrammen tevoorschijn. Ben je nog niet helemaal thuis in de app, dan trek je het menu wat verder naar rechts en zie je rubrieksnamen. Ook zijn er fraaie animaties te ontdekken van onderdelen die met een variabele snelheid naar boven of onder schuiven, wat doet denken aan de animaties van de Google+-app voor de iPhone.

Downloaden: Jumbo Foodmarkt (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2013, 17:45
Categorie Eten en drinken
Onderwerpen mumbojumbo, supermarkt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.