XPLOR voor iPhone: avonturenspel van Marriott-hotelketen

De hotelketen Marriott heeft XPLOR voor iPhone uitgebracht, een spel waarin je over de wereld reist met een zelf gemaakt personage.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

XPLOR logoXPLOR is een game van de Marriott-hotelketen. Gelukkig is het geen spel geworden waarin je elke minuut om de oren wordt geslagen met hoe geweldig de kamers en service van dit bedrijf moeten zijn, maar speel je gewoon een echte game waarin je op reis gaat als wereldreiziger. Je tante Sophie, een avontuurlijke vrouw die graag over de wereld reist, wordt vermist. Jij probeert haar te vinden en komt langs allerlei plekken op de wereld. Zo kom je in New York City, Parijs, Beijing, Dubai en Sao Paulo, waar je allerlei minigames speelt en contact legt met andere reizigers.

Allereerst maak je een personage aan en kies je uit verschillende categorieën: jetsetter, backpacker, lokale bewoner, verzamelaar of toerist. Deze opties geven je meteen al een heel ander uiterlijk, zoals een camera en petje voor de toerist en een hippe muts voor de jetsetter. Daarna kun je aan de slag met het aanpassen van je personage, met allerlei snorren, baarden en petjes. Volgens de makers zijn 2 miljoen combinaties om een personage te maken, al zijn de verschillen natuurlijk vaak subtiel.

Na een uitlegonderdeel in New York begint je daadwerkelijk aan je avontuur in een van de vijf genoemde steden, bijvoorbeeld Parijs. In elke stad zijn 4 gouden tickets verborgen. Als je ze alle vier vindt, kun je naar de volgende stad. Je doorzoekt allerlei delen van steden, praat met mensen op straat, vindt voorwerpen in de omgeving en speelt kleine spelletjes. Er zijn honderden omgevingen waarin je rond kunt lopen. De mensen die je tegenkomt hebben leuke teksten en vertellen je vaak kleine weetjes over een stad. Het spel kent ook een sociaal onderdeel, waarin je kunt chatten met andere gebruikers van dit spel. In het overzichtsmenu hou je bij hoeveel ervaringspunten je wereldreiziger heeft, welke badges je voor prestaties hebt verzameld en zie je hoeveel geld je hebt verdiend. In het spel kun je spullen kopen en verkopen.

Downloaden: XPLOR (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2013, 18:06
Categorie Games
Onderwerp habbo hotel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.