iOS game-update: World of Goo voor iPhone 5, Terra Monsters en M.A.C.E.

Vandaag in de iOS game-update de iPhone 5-update voor World of Goo, Terra Monsters is Pokémon voor de iPhone en M.A.C.E.

Terra Monsters 1We trappen de week af met twee nieuwe games en een update voor één klassieker. World of Goo wel te verstaan. Dit spelletje ondersteunt eindelijk de iPhone 5, terwijl de iPhone 5S alweer bijna voor de deur staat. Terra Monsters is Pokémon voor iOS met de daarvoor gewilde touchbesturing en M.A.C.E. doet de oude tijden in ruimteschietland herleven met een fraai likje verf er overheen.

World of Goo: eindelijk iPhone 5-ondersteuning

World of Goo 1Er was een tijd waarin World of Goo het schoolvoorbeeld was voor een diepgaand puzzelspel voor iOS, maar sinds de ontwikkelaar het uitbrengen van een iPhone 5-update verzuimde leek deze titel een beetje te vervallen. Een foutje die in de laatste versie eindelijk is rechtgezet, met de mogelijkheid om de volledige grootte van het iPhone 5-scherm te gebruiken. Minder dan een maand voordat Apple vermoedelijk alweer een nieuwe iPhone aankondigt. Gelukkig zijn er geen geruchten over nog een nieuwe schermresolutie. De update lijkt op het moment enkel beschikbaar voor de goedkopere iPhone-versie van de game. De €4,49 kostende iPad-versie heeft sinds 2011 geen updates meer ontvangen.
Downloaden: World of Goo (€2,69, iPhone, iOS 4.3+)

Terra Monsters: wéér Pokémon voor iOS

Terra Monsters 2Als Nintendo en Game Freak geen Pokémon-rollenspel uitbrengen voor iOS, dan doen andere ontwikkelaars wel. Het (inmiddels verwijderde) Little Masters gaf een bijzondere freemium-twist aan de bekende game, Zenforms bleek een directere kopie van de traditionele gamesystemen en het nieuwe Terra Monsters.. zit daar wat tussenin. Net als in Pokémon bekijk je dit spel van bovenaf, loop je rond door een fantasievolle wereld met bijzondere creaturen en moet je zoveel mogelijk van deze monsters verzamelen en tegen elkaar laten vechten. De game is gratis, maar bevat een enkele in-app aankoop van 89 eurocent waarmee je alle extra content kunt ontsleutelen.
Downloaden: Terra Monsters (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de dag: M.A.C.E.

MACETraditioneel door de ruimte heen knallen alsof je achter een oude Atari-spelcomputer zit kan nog steeds heel leuk zijn, al helemaal als het betreffende spel er een beetje oké uitziet. Het pas verschenen M.A.C.E. doet qua speelstijl namelijk ontzettend denken aan het traditionele Galaga, met power-ups die naast je schip vliegen en met je meeschieten, maar een kleurrijke 3D-wereld zorgt ervoor dat de game allesbehalve ouderwets aanvoelt. Met 18 levels belooft de ontwikkelaar veel waar voor je geld, maar je moet wel kicken op vallen en opstaan. Het ontwijken van kogels wordt na een paar levels namelijk al snel vervelend uitdagend.
Downloaden: M.A.C.E. (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=vRs55r5VFRo&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2013, 18:30
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, monsters, world of goo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.