Map Draw voor iPad laat je tekenen op de kaart

Map Draw is een app waarmee je vrij kunt tekenen op de kaart. Aan de hand van Google Maps kun je bijvoorbeeld een hardlooproute of een reis die je tijdens de vakantie hebt gemaakt, op de kaart tekenen.

map drawEr zijn heel wat kaartenapps voor de iPad, maar wat het lastig maakt is dat je niet zomaar even een routekaartje kunt uittekenen. Google Maps kan alleen een route van A naar B berekenen en geeft je niet de mogelijkheid om vrij te tekenen. Je wilt bijvoorbeeld aan figurerunning doen en wilt vooraf een route tekenen op de kaart. Of je wilt vrienden uitleggen waar je huis is en dan zou het handig zijn als je de locaties van stoplichten en tankstations op de kaart kunt tekenen. Het is allemaal wel mogelijk, door een screenshot te maken en deze in een tekenprogramma te importeren. Maar het blijft omslachtig. Map Draw maakt het een stuk makkelijker: deze nieuwe app geeft je de mogelijkheid om rechtstreeks op kaarten te tekenen.

map-draw-journalDe app berekent ook meteen de totale afstand. De getekende kaarten kun je vrij bewerken en vervolgens exporteren of opslaan in een soort dagboek. Op die manier kun je de app ook gebruiken voor een reisdagboek (zie hiernaast), wanneer je een rondreis maakt en elke dag een nieuw traject aflegt. Met je vinger teken je op de kaart, waarbij je kunt inzoomen om extra nauwkeurig de weg te tekenen. Je hebt op een later moment altijd de mogelijkheid om de getekende route weer te bewerken. Met de zoekfunctie vind je het gewenste startpunt, op basis van adres of plaatsnaam.

Downloaden: Map Draw (€1,59 – introductieprijs)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2011, 12:15
Categorie Reizen
Onderwerp google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.