iPhone-app Trein binnenkort weer bij de tijd

De Nederlandse iPhone-applicatie Trein, waarmee je treintijden kan zien en trajecten kan uitstippelen, wordt binnenkort voorzien van een update waardoor de datum weer goed staat.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Trein treintijden voor iPhoneDe iPhone-applicatie Trein kan sinds de laatste update op de achtergrond draaien, maar dat brengt ook een minpunt met zich mee, ontdekte lezer Armand Wouters. Normaal werden de treintijden van het exacte tijdstip waarop je de app opent geladen, maar omdat de app nu in de achtergrond geopend blijft door de multitask-mogelijkheid, is dat niet meer het geval. Daarom worden niet altijd de goede treintijden en trajecten geladen. App-ontwikkelaar Dennis Stevense erkent het euvel. Hij reageert ook meteen op de kritiek op het grotere lettertype dat bij de laatste update werd ingevoerd.


Stevense zegt het probleem met datum en tijd zo snel mogelijk op te lossen. Daarna is het wachten op Apple die de update moet goedkeuren. Over het grotere lettertype waar veel van de reviewers bij Trein in iTunes een minpunt in zien:

Ik denk dat de nieuwe grootte van het lettertype een kwestie is van wennen. De meeste klachten komen van bestaande gebruikers, niet van nieuwe gebruikers. De voornaamste reden dat ik de lettergrootte heb veranderd is dat de app hierdoor beter bruikbaar is voor mensen die een leesbril nodig hebben of op een andere manier slechtziend zijn. Daarnaast komt het nu beter overeen met de standaardapplicaties. Naar mijn mening ziet het er ook beter uit.

Overigens heeft de applicatie Trein nog altijd een uitstekende gemiddelde waardering van 4,5 sterren uit 1.837 beoordelingen. Dat is een ster hoger dan de gemiddelde beoordeling van de officiële NS Reisplanner Xtra-app.

Downloaden: Trein (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2011, 19:07
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen openbaar vervoer, trein
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.