Game-update: Frogger Pinball, Monster Island, Tired Birds en Happy Hills

Monster Island, Tired Birds, Frogger Pinball en Happy Hills: er zijn weer heel wat vrolijke games voor de iPhone en iPod touch uitgekomen. Happy Hills doet zelfs denken aan LocoRoco voor de PSP op de iPhone.

GU WO Monster Island headerVermoeide vogels en vrolijke heuvels. Zomaar twee thema’s van de games die vandaag langskomen in de dagelijkse Game-update op iPhoneclub. We zitten vandaag sowieso in de bonte kleuren, want Frogger keert terug met een flippergame en Monster Island is ook lang niet zo duister als het klinkt. Nee, eigenlijk is het wel een mooi opgewekt dagje zo.

Flipperen met een kikker: Frogger Pinball

GU WO Frogger Pinball iPhone ruimtekastHet 30ste verjaardagscadeau dat ontwikkelaar Konami haar mascotte Frogger gaf op de iPhone twee weken geleden, was nou niet bepaald je-dat. Frogger Decades nam de oude ontwijk-de-auto’s gameplay met een korrel zout en nam het mee naar slaapverwekkende levels met slakken en starre camera’s die de actie niet in beeld wilden brengen. Maar er komt een herkansing aan. De groene verspringer krijgt een eigen flipperspel en dat ziet er erg fraai uit op de eerste beelden. Drie niet al te ingewikkelde, maar overzichtelijke en sfeervol gekleurde kasten worden getoond in de eerste screenshots. Ze spelen zich af in de ruimte, in een moerasomgeving en een stad. Frogger Pinball krijgt een verhaalmodus en een single ball-stand en komt eind september uit in een betaalde en gratis versie.

Schuifpuzzel en match-3: Tired Birds

GU WO Tired Birds iPhone puzzelenNet als je denkt dat er geen gaatje in het match-3 genre meer is, duikt Tired Birds erin. Letterlijk. Alles draait hier namelijk om het gaatje. Als een ouderwetse schuifpuzzel is er altijd een leeg vakje waar je een stukje van de puzzel in kan schuiven. In Tired Birds zijn die stukjes vogels en hoef je niet een gehele plaat in elkaar te schuiven, maar is het spel al tevreden als je door het schuiven drie of meer gelijkgekleurde snavels aan elkaar zet. Het alleen vandaag gratis te downloaden spelletje heeft twee spelmodi: eentje op tijd en een totdat je gewoon niet meer kan. Het spelconcept werkt goed, maar het spel heeft er soms een handje van combo na combo te maken waar je zelf niks bij hebt in te brengen. En dan die vogels hè… de makers hadden met Tired Birds ongetwijfeld een persiflage van andere gamevogels voor ogen, maar wij worden er alleen nog maar vermoeider van.
Downloaden: Tired Birds (vandaag gratis, universele app)

Ongeremd vrolijk: Happy Hills

GU WO Happy Hills iPhone iPod touchOoit lachten de heuvels zoals heuvels horen te lachen, maar sinds er stenen op hun toppen staan, kijken ze bijzonder beteuterd. Dus knal de stenen er vanaf en maak plaats voor de Happy Hills! Driewerf hoera! We proberen een beetje mee te gaan in het ongeremde enthousiasme van Happy Hills, het pas uitgebrachte physics-spelletje voor de iPhone en iPod touch. Met je vingertop bepaal je de plaats van impact en vanaf die plek schieten de stenen weg, zet je fikkies tussen stenen en werp je ze naar een andere wereld. De lachende heuvels, soundtrack en geluidseffecten geven Happy Hills een heerlijk smoeltje, dat bij vlagen doet denken aan het PSP-spel LocoRoco. Daarnaast zit het spel ook nog eens goed in zijn vet. Het telt 48 levels en wordt in oktober en november sowieso voorzien van grote updates in de sneeuw en het moeras. Helaas spat Happy Hills zo van het scherm, dat het niet meer draait op oudere toestellen dan een 3GS.
Downloaden: Happy Hills (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Monster Island

Granaatjes gooien in kleine gangetjes om voorwerpen in beweging te brengen en het einddoel te raken. Het werd geïntroduceerd door Fragger op de iPhone en onlangs nog gaf Sprinkle het concept een koddige brandweerwagen-makeover. Monster Island is weer een spelletje in die (succesvolle) trant en heeft wéér een hele andere stijl. Grappige monstertjes mikken slijmballetjes door gangetjes in bont gekleurde eilanden om andere aliëns het leven zuur te maken. Het ziet er levendig en heerlijk bont uit. Karig is het ook niet: Monster Island telt 200 levels op 3 eilanden, heeft 6 hoofdrolbuitenaardsen en is meteen verrijkt met Game Center leaderboards en achievements, zoals het hoort. Mikken maar!
Downloaden: Monster Island (€0,79)

In het overzicht staan natuurlijk ook stoere games.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2011, 18:49
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, konami, pinball

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.