Engadget start met nieuw iPad-magazine Distro

Engadget gaat binnenkort het magazine Distro uitbrengen. Het wordt een tablet-magazine met content van de website, geoptimaliseerd voor de iPad en andere digitale apparaten. Distro wordt gratis en is ook offline te lezen.

engadget distroDoor de komst van de iPad zou je misschien denken dat het ouderwetse format van een tijdschrift verleden tijd is. Maar de populariteit van Flipboard, waarbij ook tweets en andere webcontent naar een magazineformaat worden omgezet, laat zien dat je er nog steeds mee kunt scoren. Engadget ziet het ook wel zitten en kondigt een nieuw iPad-magazine aan met de naam Distro. Het tijdschrift beschrijft de technologie-ontwikkelingen van de afgelopen week en presenteert het in een formaat dat je ook offline kunt lezen. Het is nog onduidelijk wanneer het blad uitkomt. De prijs is al wel bekend: lezers kunnen Engadget Distro straks gratis downloaden.

Na de iPad zal het magazine ook worden aangepast voor andere platformen. Doel van het blad is om het nieuws begrijpelijk te maken, zonder je te overspoelen met teveel ontwikkelingen. Distro heeft geen inhoudsopgave, al is de redenering daarachter wat apart: omdat je van links naar rechts door de artikelen moet bladeren, vind je vanzelf wat je zoekt. Wil je dieper graven, dan blader je naar beneden. De inhoud van het blad wordt gevormd door content die ook op het web verschijnt. Een aparte groep ontwerpers moet ervoor zorgen dat de opmaak helemaal is afgestemd op de iPad. Naast artikelen van Engadget zelf komen er ook artikelen in voor die wat anders van insteek zijn.

[viddler id=aebe8fe5&w=545&h=349]

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2011, 17:17
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.