iPhone 5s slow motion apps: SloPro, SlowCam en Videon

Slow motion filmen met de iPhone 5s wordt leuker dankzij drie iPhone-apps: SloPro, SlowCam en videobewerker Videon.

iPhone 5s slow motion filmen appsHet is dé grote demonstratiefunctie van de nieuwe iPhone 5s: video’s opnemen en afspelen in slow motion. De iPhone 5s is in staat video’s van maar liefst 120 frames per seconde op te nemen: vier keer zo hoog als het oog aankan. Door alle extra frames kunnen video’s daarna in slow motion nog steeds vloeiend worden afgespeeld. Met de standaard camera-app op de iPhone 5s kan je al perfect voor slow motion opnemen. Deze drie apps bouwen de functionaliteit verder uit.

SloPro

Voor De iPhone-applicatie SloPro heb je eigenlijk geen iPhone 5s nodig. De applicatie specialiseerde zich al langer in het vertragen van beelden die je ook met oudere iPhones schiet. Dat doet de app met kunstmatige softwaretrucjes om beeld vloeiender te laten verlopen. Maar met de iPhone 5s wordt het tóch beter, om de doodsimpele reden dat de slow motion capaciteit van het toestel ervoor zorgt dat video’s veel vloeiender kunnen worden afgespeeld als je ze vertraagt.

Slow motion filmen Slo Pro luchtsprong SloPro sneller en slomer afspelen

SloPro heeft wat voordelen ten opzichte van de standaard camera-app. Als je de video hebt geschoten, zie je een balk. Daarin geef je niet alleen in wanneer de slow motion inzet en weer uitzet, maar kan je de video ook makkelijk inkorten. Behalve die nauwkeurige clip in en clip out functie, kan je nog ook aangeven hoeveel de video vertraagd mag worden. Je kiest tussen 25 procent, 40 procent of 50 procent langzamer en kan daarnaast ook juist een versnelling tot vier keer inzetten. Je kan meerdere momenten van beeldvertraging en -versnelling invoeren en als je tevreden bent, zet je een video door naar YouTube, Facebook of Viddy.

Tegen in-app betaling van 3,59 ontgrendel je meer exportmogelijkheden. Zo sla je ook op naar je eigen fotoalbum en mail je video’s. Het watermerk wordt dan ook verwijderd van de video’s en je kan ruwe bestanden in 60 frames per seconde opslaan. Het ingebouwde sociale netwerk van slow motion video’s verlangt dan weer geen in-app betaling.

De 500 fps en 1000 fps-instellingen van de app zijn softwarematige trucjes. Op iPhone 5, iPhone 5c, iPod touch 5 en iPad mini film je met 60 fps.
Downloaden: SloPro (gratis, universeel, iOS 6.0+)

SlowCam

De nieuwe applicatie SlowCam kwam slim net na de release van de iPhone 5s op de markt en weet zo een aardig graantje publiciteit mee te pakken. De applicatie is vooral slim bij het filmen. Video’s in 120 fps nemen meer ruimte in op de iPhone, maar daar vond SlowCam een trucje op. Standaard film je namelijk met normale 24 tot 30 frames per seconde, en alleen als je de knop indrukt wordt er opgenomen in de 120 fps-stand, zodat je die beelden achteraf fraai in slow motion kan weergeven.

SlowCam slow motion filmen iPhone

Nog een handigheidje van SlowCam is dat je een video op de achtergrond kan renderen terwijl je alweer bezig bent een volgende video te schieten. Tijdens het schieten heb je ook een slider waarmee je kan inzoomen en kan je de scherpstelling onafhankelijk van de belichting regelen door drukken op het scherm met een of twee vingers. Video’s kan je opslaan in je fotoalbum.

Op iPhone 5, iPhone 5c, iPod touch 5 en iPad mini film je met 60 fps.
Downloaden: SlowCam (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

Videon

SlowCam en SloPro voegen wel iets toe aan de standaard functionaliteit van de camera op de iPhone 5, maar het pakket aan opties van Videon bieden ze niet. Videon is namelijk een compleet instrument om video’s mee te bewerken en samen te stellen op de iPhone. Je kan meerdere video’s inladen en toevoegen om achter elkaar te spelen en de legio aan mogelijkheden per video is enorm. Zo kan je video’s opknippen in verschillende fragmenten die je dan naar gelieve wel, niet of op een andere plek in je project kan gebruiken.

Videon slow motion filmen iPhone 5s

De slow motion capaciteit van de iPhone 5s komt om de hoek kijken bij een van de vele bewerkingsfuncties. Je tikt een videofragment aan, drukt op instellingen, dan op effecten en speed. Met de slider versnel of vertraag je beelden. De beeldkwaliteit blijft uitstekend en met een andere instelling verwijder je zo het vertraagde geluid onder de beelden. Verder kan je randen om je video zetten, pas je kleuren aan, bepaal je belichting, contrast, blur, vignettering en aspect ratio, compressie en frames per seconde. Videon is een uitstekende applicatie voor als je even een video wilt monteren maar geen pc of Mac bij de handen hebt. Ook de mogelijkheden tijdens het filmen zijn goed, met ook hier de optie om scherpte apart van belichting aan te passen. Videon is ook los van de slow motion ondersteuning een aanrader.

Op iPhone 5, iPhone 5c, iPod touch 5 en iPad mini film je met 60 fps.
Downloaden: Videon (€2,69, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2013, 18:25
Categorie Fotografie en video
Onderwerp slow-motion

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.