iCulture speelt: Dragon Pool, Pocket Mine en AirWorld

AirWorld voor iPhone en iPad is een nieuw gratis bouwspelletje, in Dragon Pool biljart je met draken en Pocket Mini is een verslavende game.

GU DI Airworld iPhone iPad headerDe iCulture speelt is overgoten van kleur vandaag. Ergens op deze wereld bedacht een team ontwikkelaars dat het leuk was om draken aan het poolen te zetten en ook de andere twee games vandaag zijn niet wars van wat fantasie. In Airworld bouwen we een rijk op met bomen, paddenstoelen en opnieuw draken. Pocket Mine heeft géén draken. Wel steeds diepere grotten die je zelf uitgraaft met je pikhouweel en een kratje dynamietstaven.

Airworld: Rustig timmeren aan je rijk

GU DI Airworld huisGeen wereld herbouwen voor een keur aan inwoners of een stad zo aantrekkelijk mogelijk maken voor zoveel mogelijk toeristen. Airworld is wel een bouwspelletje, maar dan een met een egocentrische en tegelijk natuurlijke insteek. In het spel bestuur je één drakenrijder die voor zijn eigen hachje zorgt op een eiland in de lucht. Dat worden er al snel meer en zo wend je meerdere eilanden aan om allerlei kleine taken uit te voeren. Je haalt de oogst binnen, hakt bomen om en maakt nieuwe materialen waarmee je weer de volgende grondstof van een eiland kan benutten. Airworld is een ontspannen bouwspelletje en dat wordt onderstreept door de lichte, zoete muziek op de achtergrond. Tegelijk zit er ook een ontdekkingsaspect in. Met de juiste materialen kan je op pad in ondergrondse kerkers op zoek naar nieuwe vijanden en voorwerpen om je wereld mee te vergroten. Zo bouw en hak je rustig je rijk verder uit.
Downloaden: Airworld (gratis, universeel, iOS 4.0+)

Dragon Pool: balletje leggen met draken

GU DI Dragon Pool iPhone iPadWe hebben geen idee waar de inspiratie vandaan komt, maar laat dat maar aan de heren en dames spelontwerpers over. Dragon Pool is een combinatie van het bekende poolspel waarin je gekleurde ballen wegwerkt van tafel en… cartooneske draken. Ergens vond iemand het een goede basis voor een spelletje dat je zowel offline als online kan spelen op iPhone en iPad. In het spel kan je 8-ball, 9-ball en Skill-pool spelen, waarbij de laatste staat voor de knapste acties en combinaties. Een leuk idee, maar voor de echte biljart- en poolliefhebber is Dragon Pool daarmee nog niet weggelegd. Daarvoor zijn de gedragingen van de keu op de ballen en de ballen onderling niet goed genoeg. Sowieso helpt de grote ronde bol aan het einde van de keu niet met het gevoel van nauwkeurigheid inzetten, maar als ook de animaties voor elke actie hun tijd nemen, moet je daar wel tegen kunnen als fan van de sport. Wel weer fijn: Dragon Pool laat zich ook online spelen als je op een 3G- of zelfs een GPRS-verbinding zit.
Downloaden: Dragon Pool (gratis, universeel, iOS 5.1+)

https://www.youtube.com/watch?v=j3We5eJshB8

Trailer van de Dag: Pocket Mine

GU DI Pocket Mine iPhone iPod iPadSoms weet je dat een spelletje je eigenlijk een wortel voorhoudt waar je de hele tijd achteraan rent, maar is dat stiekem niet erg. Zo’n spelletje is Pocket Mine. Het doel van het spel is zoveel mogelijk meter onder de grond graven in elke poging, maar daarbij ben je beperkt tot het aantal blokjes dat je pikhouweel kapot kan slaan. Het recept? Upgrades kopen voor je pikhouweel zodat je meer blokjes kan slaan. Tja, dat is wel heel opzichtig. En toch is Pocket Mine leuk. Niet alleen omdat het tikken een fijne, snelle bezigheid is. Ook omdat het spel allerlei andere power-ups introduceert op kaartjes die je krijgt bij een nieuwe highscore of nieuw ervaringslevel dat je bereikt. Of koopt, natuurlijk. Met die power-ups kan je blokjes om je heen opblazen met dynamiet, kan je meer goud vinden in de steentjes de volgende poging of ben je tijdelijk af van de stenen blokken die je twee keer moet tikken. Omdat de kaarten gerangschikt zijn op zeldzaamheid en omdat je bij een nieuw kaartenpakket moet kiezen welke kaarten je wil houden, zit er zelfs bijna een strategisch element in hoe je naar de volgende highscore komt. Grappige wortel.
Downloaden: Pocket Mine (gratis, universeel, iOS 5.1+)

https://www.youtube.com/watch?v=o1Pt2fHZ5ck

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2013, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.