iOS game-update: update Heroes and Castles, Dots and Boxes 2013 en 4 Kingdoms

4 Kingdoms is een nieuwe online bouwgame waarin je clans kan smeden met andere spelers en Dots en Boxes 2013 is een variant op Quatro.

GU MA Dots and Boxes 2013 header iPhone iPadHet Engelse heroes is het toverwoord in de eerste iOS game-update op iCulture deze week. Het verdedigingsspel Heroes and Castle, waarin je zelf de held uithangt terwijl je kasteel wordt belegerd, is namelijk voorzien van een flinke update en ook in de gratis managementgame 4 Kingdoms spelen heroes een rol van formaat. Is dat je veel te fantasierijk? Ga dan eens op je strepen staan in Dots and Boxes 2013.

Heroes and Castles krijgt flinke update

GU MA Heroes and Castles updateHet tower defense-spel Heroes and Castle, waarin je na het positioneren van de verdedigende mechanismen zelf actief deelneemt in de gevechten, is voorzien van een behoorlijke update voor de iPhone en iPad. De in januari uitgekomen en goed ontvangen game heeft allereerst verschillende verdedigingsopties gekregen. Nieuw zijn de dwergentank, de hunter die van lange afstand kan schieten en twee nieuwe type tovenaars. Nog niet genoeg? Mooi, krijg je meer: de gebouwen en eenheden kunnen drie nieuwe levels geüpgradet en dus versterkt worden en trekken zo meer gelijk met je eigen kunnen in het spel. En dan is er nog een technisch trucje uitgehaald: enerzijds zijn er realtime schaduwen die reageren op het licht geïntroduceerd in het spel, maar anderzijds slokt het spel minder processorkracht op op de iPad 2, iPad mini, iPhone 4 en iPhone 4S. De multiplayer en de Siege-modus moeten er sneller op worden en niet langer crashen. En over de multiplayer gesproken: in de versus modus worden kwade vijanden nu ook meer gelijkgetrokken met de kwade held, om weerwoord te bieden tegen de betere koene strijders. U kan weer even vooruit, o, grote reuzendoder.
Downloaden: Heroes and Castles (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Dots and Boxes 2013: Quatro!

GU MA Dots and Boxes screenshotKen je het nog, het NRCV-programma Quatro waarin beide deelnemers een streepje in een veld mochten zetten na een goed beantwoorde vraag? Als er genoeg streepjes zijn, sluit een vierkantje op het veld en als je als laatste het beslissende streepje zet, verandert het vakje in jouw kleur en zo moet je eindigen met meer gekleurde vakjes dan de tegenstander. Ja, dat principe is heus wel eens als spel op de iPhone verschenen, maar een variant met online asynchrone multiplayer ligt in ieder geval niet vers in ons geheugen. Dus kom er maar in, Dots and Boxes 2013. Een spel met offline- en online variant van het spelletje, en in een visuele stijl die héél sterk doet denken aan het woordspel Letterpress. Dit gratis appje is helaas wèl overgoten met reclame, maar veel spelafbreuk doet het ook weer niet. Het snel plaatsen van een streepje is soms lastig, maar je kan hem lang ingedrukt houden om hem goed te plaatsen. Verder is het spel leuk afgewerkt en heeft het online highscores. Maar of het net zo lang houdbaar is als Wordfeud?
Downloaden: Dots and Boxes 2013 (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: 4 Kingdoms

GU MA 4 Kingdoms iPhone screenshotIs het een tijdje geleden dat je een nieuw gratis spel speelde waarin je een dorp bouwt en uitbouwt? Misschien wordt het tijd dan eens een frisse blik te werpen op een jonge speler in het genre: 4 Kingdoms. In het gratis te spelen managementspel sta je aan de grondslag van een nieuw koninkrijk, waarin je nu weer eens zelf alle ruimte krijgt om een stad te bouwen. Het onderscheidende van 4 Kingdoms is het faciliteren en verkrijgen van ‘heroes’ die je kan inzetten in de gevechten die plaatsvinden in het spel. Die gevechten vinden volledig automatisch plaats: het is slechts een schouwspel van statistieken die je voorbij ziet komen van jouw en vijandelijke helden die elkaar aanvallen. Eigenlijk best jammer, maar het houdt de vaart wel in het spel. Zo kan je je richten op het voltooien van missies, neerzetten van nieuwe gebouwen en jawel: het aanmelden bij een clan. 4 Kingdoms laat je handel bedrijven met andere spelers, en net zo makkelijk tegenstanders plunderen en samen vechten. Zo is het een game waarin je even in moet komen, maar als je er eenmaal in zit…
Downloaden: 4 Kingdoms (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2013, 18:59
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.