Loop: enquêtes op je iPhone maken binnen een minuut

Met Loop maak je enquêtes en houd je de resultaten bij in een handige app voor iPhone en iPad.

LoopEnquêtes houden klinkt saai en ingewikkeld, maar met Loop is het opeens een makkelijke bezigheid. Met de app zelf, in de App Store aangeduid als Loop – Enquêtes aanmaken, creëer je binnen een minuut een overzichtelijke enquete die je op allerlei manieren aan mensen kunt voorleggen. Heb je meerdere enquêtes voor verschillende doelgroepen, dan kun je ze gerust onder elkaar zetten zonder het overzicht kwijt te raken. De resultaten van de verschillende enquêtes worden in de app verzameld en weergegeven.

In het tabblad Enquêtes staan de verschillende enquêtes met een vermelding hoeveel mensen hem al hebben ingevuld. Met een tik op de plusknop wordt een nieuwe aangemaakt, waarbij je kiest uit een van zes sjablonen zoals Product, Hotel of Dienst. De keuze heeft verder weinig gevolgen: de titel kun je zelf bepalen en de tekst van de vraag vul je handmatig in. Elke vraag wordt beantwoord aan de hand van een beoordeling met één tot vijf sterren. Onderaan is een opmerking van de ondervraagde mogelijk en eventueel een e-mailadres om een reactie te ontvangen. Wil je vragen schuiven of verwijderen, dan tik je op Wijzig.

LoopHeb je eenmaal een enquête gemaakt, dan moeten de gebruikers deze natuurlijk nog invullen. Gelukkig hebben de makers begrepen dat je daarvoor laagdrempelig te werk moet gaan. Zo kun je iemand een e-maillink sturen, die hem op een webpagina brengt die prima te lezen is op een iPhone. Ook delen via sms, Facebook en Twitter is mogelijk. Degene die de vragen beantwoordt, hoeft geen app te gebruiken of ergens in te loggen, wat de kans op meedoen alleen maar groter maakt.

De resultaten van de app worden onder elkaar weergegeven in het tabblad Results. Bij Rapporten is wat meer informatie te zien, zoals in hoeveel procent van de gevallen een beoordeling van een bepaald aantal sterren is gegeven. Als de enquête eenmaal is gestart, kan de inhoud niet meer aangepast worden, dus let op voor spelfouten. In de toekomst zouden we graag wat andere mogelijkheden zien dan het geven van sterren, maar de simpele en doeltreffende werking van Loop doet vooralsnog in dit geval precies wat het moet doen.

Downloaden: Loop – Enquêtes aanmaken (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2013, 21:02
Categorieën Diensten, Zakelijk
Onderwerpen enquête, onderzoek, vragen, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.