Jottacloud: Noorse clouddienst met iOS-app speelt in op privacyzorgen

Jottacloud is een Noorse clouddienst met iOS-app die inspeelt op de privacyzorgen rondom PRISM en NSA.

jottacloud icoonDe Noorse clouddienst Jottacloud ziet brood in de huidige angst voor PRISM en NSA. Ze promoten zichzelf sinds kort als een veilig alternatief voor SkyDrive, Dropbox en iCloud. De servers van Jottacloud staan in Noorwegen en vallen onder de Noorse wetgeving. Daardoor heeft Jottacloud niets te dulden van de Amerikaanse Patriot Act, waardoor bedrijven als Microsoft, Google, Yahoo en Apple verplicht zijn om data over te dragen. Natuurlijk heeft Jottacloud ook een iPhone- en iPad-app, alleen is die nog niet aangepast voor het iPhone 5-scherm.


Voordeel is wel dat de al enige tijd niet bijgewerkte app lage systeemeisen heeft: zelfs met een iPhone met iOS 3.2 zit je goed. Je krijgt bij Jottacloud 5 GB gratis opslag en kunt de bestanden die je opslaat benaderen vanuit Windows, Mac, iOS en Android. Voor $3 per maand krijg je onbeperkte opslag voor mobiel gebruik, voor $6 per maand is de opslag ook onbeperkt op de desktop. Als Amerikaan is Jottacloud misschien niet een ideale oplossing, omdat je vertrouwelijke data een lange weg moeten afleggen, deels via Amerikaanse servers. Voor Europese gebruikers kan het een uitkomst zijn, al weet je niet welke weg de data aflegt voordat het op de Noorse servers van Jottacloud staat.

jottacloud 1 jottacloud 2

Qua functies biedt de Jottacloud-app niet veel anders dan de andere clouddiensten. Je kunt vanuit de app door bestanden bladeren, foto’s bekijken, zoeken naar bestanden op basis van trefwoord, bestanden delen via e-mail en meer.

Downloaden: Jottacloud (gratis, universeel, iOS 3.2+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.