iOS game-update: Angry Birds Star Wars is GvdW en Skylanders Lost Islands

Drie franchises die jeugd en ouders bekend kunnen voorkomen. De Australische platformfiguur Ty the Tasmanian Tiger maakt zijn opwachting in het boemerang-schietspelletje Boomerang Blast. Het Skylanders-speelgoed waarmee je figuren kan sparen en waarbij games horen die ouders ook leuk kunnen vinden, doet met Skylanders Lost Islands ook een iOS-uitstapje. En dan zijn er natuurlijk de […]
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU VR Angry Birds Star Wars iPhone iPod touchDrie franchises die jeugd en ouders bekend kunnen voorkomen. De Australische platformfiguur Ty the Tasmanian Tiger maakt zijn opwachting in het boemerang-schietspelletje Boomerang Blast. Het Skylanders-speelgoed waarmee je figuren kan sparen en waarbij games horen die ouders ook leuk kunnen vinden, doet met Skylanders Lost Islands ook een iOS-uitstapje. En dan zijn er natuurlijk de Angry Birds, die met vlag en saber de Game van de Week binnenhalen.

Skylanders Lost Islands uitgekomen

GU VR Skylanders iPhone iPod touchBij My Little Pony schreven we gisteren reeds dat het Farmville-genre nog lang niet is uitgemolken met zoveel thema’s nog te gaan, en vandaag is daar Skylanders Lost Islands. Eind oktober werd bekend dat er Skylanders-games uitkomen voor iOS waarop je de fysieke speelgoedpoppetjes zou kunnen gebruiken om voordelen en vorderingen in het spel te halen, en Lost Islands is de eerste die het flikt. Je bouwt en evolueert er je eigen eiland in dat je zelf kan inrichten, uitbouwen en verder kan verkennen. Dat doe je met de Skylanders die je verzamelt door het bouwen. Deftig visueel cirkeltje! Maar het wordt natuurlijk pas echt leuk als je speelgoed-Skylanders in de game scant en je hele dorp vol ziet lopen met de figuren uit je collectie. Lost Islands ziet er misschien wat truttiger uit dan je gewend bent van de games omtrent de actiefiguurtjes, maar scherp en kleurrijk oogt het spel in ieder geval wel.
Downloaden: Skylanders Lost Islands (gratis, universele app, vanaf iOS 5.1)

Boomerang Blast: schieten en terugschieten

GU VR Boomerang Blast iPhoneJaren geleden had de grote uitgever EA opeens een kleine, rare platformer in haar line-up voor de Gamecube, PlayStation 2 en Xbox: Ty the Tasmanian Tiger. Het bleef bij een eenmalige verschijning op de grote spelcomputers, en ontwikkelaar Krome legde zich daarna toe op andere projecten. Tot nu. Boomerang Blast van Krome geeft Ty een nieuw spel. Geen anonieme maar geinige platformer ditmaal, maar een schiet-het-doelwit spel waarin golfplaten met tekeningen van tegenstanders opduiken en jij die vanuit de eerste persoon zo snel mogelijk omver moet knallen met je boemerangs. Dat doe je door de ‘rangs weg te swipen vanaf je hand naar het doel. Het blijkt nog best een tricky bezigheid, met de goede panelen die tussen de badguys in schuiven en krokodillenborden die altijd tricky staan opgesteld en je wel moet raken om niet versneld af te gaan. Boomerang Blast is een echt highscore-spelletje waarin je bakken met (virtueel) geld kan spenderen in de in-app winkel voor betere boemerangs en andere voordelen. Een simplistisch spelletje voor verveelmomenten.
Downloaden: Boomerang Blast (gratis, universeel, vanaf iPhone 3GS en iOS 4.3)

Game van de Week: Angry Birds Star Wars

Game van de WeekHij is leuk! Dat is de beste binnenkomer die er te bedenken is bij alweer de vijfde Angry Birds op de iPhone en iPod touch. Waar Angry Birds Space nog niet één tiende van het aantal recensies in de Nederlandse App Store heeft van het originele Angry Birds, daar doorbreekt het nieuwe Angry Birds Star Wars de moeheid door zich ‘s werelds bekendste filmfranchise aan te meten. Het resulteert in tegenstanders die lasers schieten, bouwwerken in de vorm van bekende voertuigen en vogels die the force gebruiken en met lightsabers zwaaien. Angry Birds Star Wars is de frisse doorstart die de serie nodig had. Alleen al het gegeven dat het Angry Birds-themanummer heeft plaatsgemaakt voor dat van Star Wars, draagt daaraan bij. Maar ook de eerste serie levels op de planeten Tatooine en Death Star voelen nieuw zoals slechts de eerste levels van voorganger Space voelden. Met name de varkens die vermomd als Stormtrooper in het rond schieten en hun kogels laten kaatsen op metalen objecten, leveren leuke taferelen op. En ook the force, waarmee je objecten wegblaast op een andere hoogte dan waar je zelf landt, voegt echt een element toe aan het puzzeltje van de varkensstellages onderuit halen. Dat je 1,79 euro moet betalen voor een stel uitdagende Jedi-levels is bitter en ook stoeien we met de camera die automatisch beweegt, waardoor we soms zomaar een vogel verkeerd schieten. Maar… Angry Birds Star Wars is leuk. Mooi, lekker vlot en afwisselend door de ruimte- en planeetlevels. Geef de serie een herkansing als je vorige delen oversloeg, of koop dit deel als je er nog nooit aan begonnen bent. [Cliché alert:] The force is strong with this one.
Downloaden: Angry Birds Star Wars (€0,89, vanaf iPhone 3GS en iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2012, 22:28
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.