Dinnersite iPhone-app heeft moeite met tafeltjes reserveren

Dinnersite heeft een iPhone-app uitgebracht, waarmee je restaurants kunt zoeken en reserveren. Het maken van reserveringen

dinnersite icoonEen tafeltje reserveren bij een restaurant kan bijvoorbeeld via de SeatMe-app. Concurrent Dinnersite heeft nu ook een app waarmee je vanaf de iPhone kunt reserveren. Wie dat te vooruitstrevend vindt kan de app ook gewoon gebruiken om te bladeren door restaurants in de buurt, in een bepaalde plaats of in een bepaalde categorie. Wil je flink indruk maken op gasten dan gebruik je de knop ‘Toprestaurants’ en eigen favorieten vind je achter de knop ‘Mijn favorieten’. Bij elk restaurant zie je reviews, de gemiddelde menuprijs en wat achtergrondinformatie met foto’s.

Reserveerapps zoals SeatMe kunnen je enorm veel tijd besparen. In plaats van bellen naar restaurants en half-schreeuwend via de telefoon informeren of ze nog plek hebben kun je in één oogopslag zien welke restaurants nog een tafeltje vrij hebben. Je geeft aan dat je op je huidige locatie om 19:30 uur wil zoeken voor 2 personen en krijgt een lijst van restaurants die beschikbaar zijn. Het werkt handig en snel en we hebben na tientallen keren gebruik nog nooit problemen gehad dat een reservering niet was doorgekomen. Andere apps zijn TafelReserveren en Eet.nu.

De Dinnersite-app pakt het iets anders aan. Je geeft aan op welke datum en in welke plaats je wilt eten. Je kunt bij het filteren geen tijdstip kiezen, maar wel grofweg aangeven dat je voor lunch of diner een tafeltje wilt reserveren. Het populaire restaurant Red in Amsterdam is vaak al dagen van tevoren volgeboekt en is via de eigen website en via de Dinnersite-website pas vanavond vanaf 22:00 uur te reserveren. Maar de Dinnersite-app geeft aan dat de hele avond nog tafeltjes vrij zijn, zelfs op gewilde tijdstippen. We hebben daarom vanmiddag tweemaal om 20:00 uur gereserveerd bij dit restaurant. Er kwam in beide gevallen geen reserveringsbevestiging via e-mail binnen. Toen we het restaurant belden om de twee reserveringen te checken bleken ze niet aangekomen. Sterker nog: de medewerker van Restaurant Red gaf aan dat ze helemaal niet met Dinnersite (en ook niet met andere reserveringssites) samenwerken.

Dinnersite heeft wel een voordeel ten opzichte van de SeatMe-app: het aanbod aan restaurants is veel groter, ook buiten de Randstad. Wil ik komende dinsdag in Eindhoven uit eten gaan, dan heb ik bij SeatMe keuze uit 15 restaurants en bij Dinnersite meer dan 100 restaurants. Alleen heb ik inmiddels twijfels gekregen in hoeverre ze nou echt beschikbaar zijn. Bovendien heeft Dinnersite geen uniforme weergave. Bij het ene restaurant krijg je een blokkenschema met reserveringen, bij het andere een heel klein formuliertje. Of je krijgt te maken met een onverwachte verrassing: probeer je bijvoorbeeld de ART Brasserie in Amsterdam te reserveren en druk je op de knop ‘Reserveer nu!’ dan word je plotseling uit de app geknikkerd en zonder verdere waarschuwing naar de App Store doorgestuurd. Daar krijg je de SeatMe-app voorgeschoteld, die je blijkbaar moet installeren om bij dit restaurant te kunnen reserveren.

We zijn overigens niet gericht gaan zoeken naar flaters, maar hebben willekeurig op wat willekeurige restaurants getikt en dan blijkt de nieuwe Dinnersite-app toch niet goed te werken. De ronkende 5-sterrenreviews in de App Store moet je dan ook met een flinke korrel zout nemen want die zijn geschreven door ‘familie en vrienden’, een inmiddels gangbare praktijk bij nieuwe Nederlandse apps.

We hebben ontwikkelaar Tjuna uit Haarlem het probleem voorgelegd en gevraagd of ze misschien de koppeling tussen de app en de backoffice van Dinnersite zijn vergeten. Maar volgens Tjuna is de app getest en zou alles naar behoren moeten werken. De ontwikkelaar gaat nog wel uitzoeken waarom onze reserveringen in rook zijn opgegaan.

Downloaden: Dinnersite (gratis, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2012, 20:43
Categorie Lifestyle
Onderwerp restaurant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.