iOS game-update: nieuwe Asphalt 8 trailer, Device 6 en multiplayer-spel Lub vs Dub

Asphalt 8: Airborne laat voor de iPhone en iPad van zich zien in een nieuwe spetterende trailer en Lub vs Dub is een leuke multiplayergame.

GU WO Lub vs Dub header iPad iPhoneTrailers die naar meer smaken, daar staat de iOS game-update vandaag van in het teken. Gameloft heeft een nieuwe trailer vrijgegeven van haar racegame Asphalt 8: Airborne, waar ze de tekst onder plaatst dat die nu wel héél erg snel moet uitkomen. We werpen een blik op Device 6, een tekstuele thriller van de talentvolle makers van Beat Sneak Bandit. En we gaan een spannende multiplayerstrijd aan met een wit blokje tegen een zwarte. Wie het verst komt, wint…

Device 6: tekstuele thriller

GU WO Device 6 thriller op iPhoneKunnen boek en game hand in hand gaan, of zal dat toch wat te hoog gegrepen zijn? Ontwikkelaar Simogo heeft het doek getrokken van Device 6. Dat belooft een thriller, een avonturenspel en tegelijkertijd een boek dat je doorleest. Het zou best kunnen dat het uiteindelijke resultaat veel wegheeft van het indrukwekkende tekstavontuur Sorcery. Maar het zou ook kunnen dat het méér wordt. De trailer toont behalve passages leesvoer ook het verkennen op een blauwdruk van een gebouw, vragen die je tussendoor worden gesteld en die het verhaal kunnen vormen en wentelingen in vormgeving. De iPhone staand houden of liggend: het maakt Device 6 niks uit. De reden dat we uitkijken naar de tekstthriller is de naam die erachter zit. Simogo was eerder verantwoordelijk voor het vernuftige Beat Sneak Bandit. Het spel moet aan het einde van het jaar uitkomen.

Lub vs Dub: multiplayer-stress

GU WO Lub vs Dub iPad iPhoneHet logo speelt in op het klassieke tweespeler-avontuur Spy vs Spy, maar het spelconcept is totaal anders. Je speelt het nieuwe Lub vs Dub voor iPhone en iPad nog wel met twee spelers, maar het is geenszins de intentie om je tegenspeler in de val te lokken in enorme gebieden die je eigenhandig en los van de ander uitkamt. Nee, dit is een hardcore reflexenspelletje. Jij neemt aan de overkant van je tegenspeler plaats aan de iPhone of iPad en hebt enkele actieknoppen voor je: springen en van kant wisselen. Van kant wisselen ja: het centrale deel van het scherm is namelijk een lijntje dat in tweeën snijdt en als bovengrond én ondergrond dienstdoet. Afhankelijk van de obstakels op de lijntjes, spring je of wissel je naar de andere kant. Zo ren en spring je naar de boven- en onderkant van het scherm en dat maakt de spannende tweespeler-strijdjes mogelijk. Lub vs Dub heeft daarnaast ook een singleplayer-modus waarin je highscores kan halen door in je eentje die truc zoveel mogelijk onder de knie te hebben. Het spelletje hanteert een minimalistische stijl, maar is maximaal hilarisch tegen een andere speler. Zeker als je beide op niveau raakt en niet na de derde heuvel het leven laat.
Downloaden: Lub vs Dub (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Asphalt 8: Airborne

Als Gameloft zegt ‘very soon’, dan bedoelen ze vaak ook ‘very soon’. En dat is precies wat er te lezen valt onder de YouTube-video die we vandaag plaatsen als Trailer van de Dag. Want wauw, wat ziet de volgende telg uit de langst lopende Gameloft-serie er goed uit. Asphalt 8: Airborne is bij uitkomst alweer het vierde volwaardige deel uit de serie voor iPhone en iPad, nadat Asphalt 4 uitkwam tegen het einde van 2008. Moet je voor de grap eens vergelijken hoe die game erbij staat in de App Store. De ontwikkeling op het mobiele platform is razendsnel gegaan. Ongeveer zo snel als de Pagani’s, Lamborghini’s, Audi’s, Cadillacs, Alfa’s en Bugatti’s die in het spel op de nieuwe circuits razen, moet haast wel. Eerder kwam ons al ter ore dat Asphalt 8 opnieuw voor slechts 89 cent uit de App Store te plukken zal zijn en dat geeft hoop dat je opnieuw onbeperkt sensationeel kan racen voor een prikkie. We weten het snel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2013, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen asphalt, device 6, gameloft, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.