Camera+ voor iPhone staat meerdere lagen kleurenfilters toe

Camera+ op iPhone kan vanaf de nieuwste update meerdere lagen kleurenfilters over elkaar heen leggen. Er zijn ook wat kitscherige randen.

Camera Plus iPhone iPod touchDe iPhone-versie van Camera+ kruipt dankzij een nieuwe update dichter tegen de veel later uitgekomen iPad-versie van de app aan. Camera+ 3.9 introduceert de functie om lagen met effecten aan te brengen op foto’s. Dat houdt in dat je een foto eerst al voorziet van een filter en bewerkingen en daarna nog eens kan voorzien van een ander filter. Volgens ontwikkelaar tap tap tap is de functie er pas zo laat omdat twee grote vorige pogingen nog niet goed voelde op het compacte scherm van de iPhone.

Camera Plus meerdere filters bewerkenDe oplossing die Camera+ heeft bedacht, zie je niet heel snel. Je selecteert een filter in het tabblad Effects en kiest dan een eerste filter uit. Daarna druk je op Advanced met de schuifbalk rechts onderin. Die heette eerst Intensity, nu dus Advanced. Hij leidt nog steeds naar een schuifbalk waarin je de intensiteit van het filter bepaalt, maar daarboven kan je nu ook Add effect drukken voor een volgende laag. Van elk effect kan je de intensiteit bepalen in het scherm en door de filters vast te pakken en te verslepen, bepaal je de volgorde en de voorgrond. Het werkt inderdaad erg aardig.

Het is niet het enige bijgewerkte aspect van de nieuwe release. Camera+ heeft een nieuwe Hollywood Effects-pack gekregen met negen nieuwe kleurenfilters die je kan previewen in de app, maar moet kopen om ze te gebruiken. Ze zijn vernoemd naar films en kan een idee hebben hoe een filter eruit ziet. Neo is bijvoorbeeld Matrix-groen, Gotham gitzwart en Amélie doet warm aan. Ook zijn er negen nieuwe randen onder het thema Hollywood weggezet. Die zijn iets minder bruikbaar voor foto’s van alledag: een poster tegen een stenen muur aan, dvd-doosjes, vhs-doosjes, letterbox als op een breedbeeld-tv, een oude krommen beeldbuis en wat projectoren. Ze zijn net zo specifiek als kitscherig.

De applicatie is voor de gelegenheid van de update ook weer eens afgeprijsd van 1,79 euro naar 89 cent.

Downloaden: Camera+ (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2013, 18:16
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, kleurenfilters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.