iOS game-update: Need for Speed Most Wanted is GvdW, Spincraft en Air Patriots

Amazon heeft een iPhone-game uitgebracht, maar Air Patriots haalt het niet bij het Game van de Week-spektakel Need for Speed Most Wanted.

GU VR Need for Speed Most Wanted headerWaar het aankomende Real Racing 3 een grote hype om zich heen heeft hangen, splitste uitgever EA tussentijds een deel van het team af en zette het op Need for Speed Most Wanted. Een spelletje dat even tussendoor moest en een makkelijke cash-in op de spelcomputergame? Geenszins! De titel Game van de Week was eigenlijk dinsdag al vergeven. Real Racing moet dit spektakelstuk nog maar eens zien te overtreffen. Ook vandaag: een game van Amazon en een 3D-platformer met een UFO.

We hebben de hersenkraker Slide Circus en het schietspel Outlaw vandaag al apart besproken.

Tower-defense met vliegtuigen: Air Patriots

GU VR Air Patriots iPhone iPod touchAmazon, die hadden we nog niet gezien als speluitgever op de iPhone en iPad! De grote webshop en fabrikant van de Kindle Fire heeft een gamestudio opgezet en die doet iOS nu aan met een leuke nieuwe twist op het tower defense-genre. Het combineert Flight Control namelijk met het bekende idee een rij tegenstanders die via een vast pad komen, uit te schakelen. Aan de linker bovenhoek en rechtsonder komen tanks je scherm binnenrijden: romeo delta! Je trekt een lijn van de vliegtuigen naar de tanks en als ze daar eenmaal boven vliegen, schieten ze de gevaartes kapot. Dat betekent dat je constant lijntjes blijft trekken, want de stoet beweegt. Gelukkig kan je met het geld van uitgeschakelde tanks nieuwe vliegtuigen kopen en die kan je er behalve op afsturen, ook in patrouilles laten vliegen door ze in een volledige cirkel (of ovaal) te laten vliegen. Hoe verder je komt, hoe beter de tegenstanders maar ook hoe meer middelen je zelf hebt natuurlijk. Air Patriots is gratis te downloaden, maar houdt zijn hand op om levels vrij te spelen. Slim hoor. Sommige koop je met in-game munten, de andere laten zich alleen vrijspelen met echt geld. Om het gevoel te hebben dat je Air Patriots uitspeelt (een flinke klus trouwens, op alle vier de niveau’s van elke uitdaging), moet je dus je pinpas trekken. Dan pakte Microsoft het even geleden met Tentacles toch een stuk leuker aan.
Downloaden: Air Patriots (gratis, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=oVVNd9DoOLk

Spincraft: 3D-platformen in een UFO

GU VR Spincraft iPhone iPod touch3D platformen zoals Super Mario en Banjo Kazooie deden op de Nintendo 64 en Jak & Dexter op de PlayStation 2, is er niet echt bij op de iPhone en iPad. De controls en de cameravoering zijn wellicht te complex voor het touchscreen en bovendien: het genre is dood. Gelukkig zijn er altijd ontwikkelaars die er hun draai aan geven en na het verzorgde maar wat suffe Super Hedgy, is er nu Spincraft. In het spel spring je van platform naar platform en houd je momentum in de lucht vast door eerst te springen en daarna de ‘knop’ ingedrukt te houden om even in de lucht te blijven. Door dat trucje voelt Spincraft meteen als een bijzonder spel. De snelheid waarmee Spincraft na de eerste levels speelt, is bijna duizelingwekkend. Op kleine ronde planeten die zo lijken overgewaaid uit Super Mario Galaxy, stuiter je van het ene platform naar het andere. De omgevingen steeds uitdagender, de sprongen steeds lastiger. Het spel zet een leuke sfeer neer door de donkerblauwe ruimteomgevingen en fluitbare muziek, maar de besturing met de virtuele stick voelt net niet nauwkeurig genoeg waardoor het spel best pittig kan worden. Maar joh, wat weten wij nou van moeilijkheidsgraad in iPhone-spellen. We slijten er maar een stuk of vijf op een dag. Geef het gewoon eens een spin!
Downloaden: Spincraft (gratis, universele app)

Game van de Week: Need for Speed Most Wanted

GU-VR-Game-van-de-WeekVanaf het moment dat we Need for Speed Most Wanted in handen hadden, was de titel Game van de Week eigenlijk al vergeven. Het duurt welgeteld een race of drie voordat de op het eerste gezicht snelle, maar vlakke race-actie wordt aangevuld door het aspect waar de serie zo om bekend staat: politieauto’s. En dan wordt Most Wanted een potje spectaculair; ongelooflijk. De blauwwitte macht begint rustig met een politiekar per traject, maar niet veel later beuken ze jou als een van de zes coureurs op de weg helemaal beurs en deponeren ze spijkermatten voor je neus. Je kan natuurlijk ook wat terugdoen en dat maakt Need for Speed een prachtig kat- en muisspel. Een willekeurig gedeelte race kan er zo uitzien: je zet een perfecte slip in door de rem in te houden en te kantelen, en gaat er net op tijd uit om een personenwagen te ontwijken. Oef! Een medecoureur voegt zich links naast je en rechts van je duikt een hoge en sterke politiewagen op. Die beukt meteen op je in, maar jij spurt er vandoor met een boost waardoor de agent een tik tegen je achterkant geeft, de macht over het stuur verliest en in een vonkenvuur wordt uitgeschakeld in een botsing met je medecoureur. Het is zomaar een fantastisch moment dat je kan hebben in Most Wanted. Daarin heb je overigens ook tijdraces en elke behaalde score in het spel kan je vergelijken met die van je vrienden in EA’s sociale netwerk Origin. Hoe meer races je wint, hoe meer geld en punten je krijgt om alle wagens vrij te spelen en jezelf op te werken naar het einddoel van het spel: ‘s werelds most wanted coureur. De weg naar die titel speelt heerlijk, ziet er zeker in nachtraces prachtig uit en is zweethandenverwekkend spannend. Need for Speed Most Wanted is adembenemend.
Downloaden: Need for Speed Most Wanted (€5,99, universele app)

De koopjeshoek

In de laatste iOS game-update van de week melden we het nog één keer ;-): de koopjeshoek met de leukste gamesaanbiedingen voor de iPhone, iPod touch en iPad is verhuisd naar onze dagelijkse iCulture Deals!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2012, 18:59
Categorie Games
Onderwerpen amazon, gvdw, iculture speelt, need for speed

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.