iOS game-update: Kingdom Rush is Game van de Week, Maple Story Live en koopjes

Billy the Painter is een nieuw spelletje voor de iPhone en iPod touch waarin je gaten verft en daarbij geen randen mag raken. De tower defense-game Kingdom Rush is onze Game van de Week en Maple Story Live is uit.

GU VR Billy the Painter header iPhoneTerug naar de basis kan je het niet noemen, maar in deze iOS game-update knipogen we wel even naar het verleden van touch-gaming op de iPhone. Voor de vierde keer is er namelijk een Maple Story uitgekomen voor de iPhone, en deze moet ‘écht het totaalpakketje bieden’ aldus de ontwikkelaar. Onze Game van de Week is een briljante uitvoering van het veelvuldig doodverklaarde tower defense-principe en dan is er nog het heerlijk simpele spelletje Billy the Painter.

Maple Story Live uitgekomen

GU VR Maple Story Live iPhone iPod touchHet niet te temmen gratis pc online-spelletje Maple Story is eindelijk in vol ornaat op de iPhone te spelen. Na aftreksels waarin je bijvoorbeeld met een klasse als dief speelde, kan je nu het gehele hak- en spring-avontuur in de palm van je hand afwerken. Wie nog geen kennis heeft gemaakt met Maple Story, zal wel even schrikken van de introductie in de wereld met tientallen personages om mee te praten en de drukke schermbezetting van knoppen en instructies bovenin beeld. Het hoeft echter niet te lang te duren voordat je de eerste missies aanneemt en beroepsmatig al inhakt op slakken, octopussen en nog veel meer grotere vijanden. Vanwege de online aard van het spel – zo kan je onder andere notities achterlaten voor andere spelers en wordt je voortgang bewaard op een server, gaat de actie misschien niet zo vloeiend als in andere platformers, maar juist omdat eindeloos hakken zo eenvoudig is, en je er in ruil betere vaardigheden en specialismen van krijgt, is Maple Story Live wel een spelletje dat je zo even oppakt en dan niet meer kan wegleggen. Zeker omdat het hakken op de iPhone nog een stukje leuker is dan op de pc.
Downloaden: Maple Story Live (gratis)

GU VR Maple Story Live screenshot groot

Billy the Painter is lekker simpel

GU VR Billy the Painter verf vullenEen paar van de eerste games die losgelaten werden in de App Store, waren spelletjes waarin je zoveel mogelijk bubbels in het beeld moest opblazen tot het beeld vol was. Elk level kon je weer proberen zoveel mogelijk bubbels in het beeld te proppen. Was dat leuk? Nee man. Drie seconden misschien. Billy the Painter blaast het zo eenvoudige, voor het touchscreen geknipte concept, nieuw leven in en laat je steeds andere gaten in de muur met zoveel mogelijk verf opvullen met een vingertik. Die verf mag echter niet de kantjes van het gat aanraken, en jouw taak is zoveel mogelijk gat op te vullen met verf voordat er een kantje wordt geraakt. Daarvoor kijk je elk level weer waar de puntjes zitten waar de verf op stuitert en echt, dat is natuurlijk zo simpel dat je het na twee levels al zonder na te denken doet. Dan wordt Billy the Painter een spelletje dat je totaal op de achtergrond kan doen terwijl je iets anders doet, alsmaar een level hoger komend omdat je de beoogde opvullingshoeveelheid haalt. Soms is een simpel spelletje alles wat je wil, en Billy the Painter is zo’n simpel spelletje dat je uitstekend in die behoefte kan voorzien.
Downloaden: Billy the Painter (gratis ter introductie, universele app)

Game van de Week: Kingdom Rush

GU-VR-Game-van-de-WeekWe dachten dat het niet meer mogelijk was; een tower-defense game zo goed dat we weer een tower-defense game bleven spelen. Het genre waarin je een vijandelijke invasie van je af moet slaan door torens aan de weg te zetten is al zo vaak gedaan, in zo veel verschillende uitvoeringen en met zo veel unieke toefjes waardoor een spel weer nèt iets anders was, dat het onmogelijk leek een game uit te brengen die ons voor zich won. Maar Kingdom Rush is dat spel, voorzien van een lekker en luchtig Middel-Eeuws thema met ridders en draken, maar geen over-de-top schermvullende monsters en aanvalseffecten. In het spel zijn er vaak meerdere paden die je in de gaten moet houden en daar zit de truc. Niet alleen in de torens met verschillende verdedigingseigenschappen natuurlijk, maar ook met de manschappen bij een toren die je net even iets anders – maar cruciaal – kan positioneren. Of een vuurregen die je voorhanden hebt die immer maar een gedeelte van de vijanden raakt. Je weegt tijdens het spelen constant af hoe je je krachten en geld gaat inzetten om het gevaar de kop in te drukken. Na een uitputtingsslag komt de volgende afweging: op welke vlakken versterk je je specialiteiten? Als later in het spel de grotere vijanden je paden bewandelen, wordt het op zowel Easy als Normal hoe dan ook zweten geblazen. Kingdom Rush doet misschien niks nieuws: het doet wel alles goed.
Downloaden: Kingdom Rush (€0,79)

De koopjeshoek

Elke dag zijn er aanlokkelijke aanbiedingen op gamesgebied voor de iPhone en iPod touch en elke werkdag zetten we de leukste ervan keurig in dit rijtje:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juli 2012, 19:32
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, kingdom rush

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.