iOS game-update: GTA 3 komt 15 december, Desert Zombie en koopjes

Grand Theft Auto III of GTA 3 komt 15 december naar de iPhone, iPod touch en iPad, maar zal niet op alle systemen speelbaar zijn. Hier leggen we uit op welke generaties je de sandbox-game kan spelen.

DI GU GTA 3 header iPhone iPod touchGrand Theft Auto III zal op 15 december op de iPhone, iPod touch en iPad verschijnen, maar is dan niet voor alle generaties apparaten beschikbaar. Je brandt natuurlijk van nieuwsgierigheid welke iDevices wel in aanmerking komen, maar daarvoor gaan we nu een hele lange omslachtige zin neerpennen zodat we er pardoes niet meer aan toekomen om de beestjes bij hun naam te noemen en opdat je eigenlijk wel doorklikt wat we stiekem heel graag willen.

Grand Theft Auto III komt 15 december

DI GU Desert Zombie iPhone iPod touch iPadHet hoge nieuws is eruit, net voor het spreekwoordelijke ter perse gaan van deze rubriek: Grand Theft Auto III komt naar de iPhone, iPod touch en iPad op 15 december. Of GTA 3. GTA III. Grand Theft Auto 3. Op welke manieren de titel ook maar geschreven wordt. De datum is zonet bekend gemaakt op een blog van ontwikkelaar Rockstar en inmiddels is het ook zeker en vast dat de release wordt opgehangen aan het 10-jarige bestaan van het spel. Toen verscheen het voor de PlayStation 2 en pc, nu maakt het zijn opwachting voor de iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch 4de generatie en iPad 1 en 2. Wat niet erg relevant is voor ons, maar misschien wel voor je vrienden, is dat het spel ook op verschillende Android-toestellen zal verschijnen. Rockstar pakt de verjaardag van GTA 3 dus flink aan. In de game kruip je in de huid van een crimineel in een wereld waarin je kan gaan en staan waar je wilt. Je kan auto’s beroven, mensen omver rijden, schieten, bepaalde mensen in je auto lokken en de meest chaotische verkeerssituaties veroorzaken. Of je grijpt de open spelwereld aan om missies uit te voeren om op die manier een grote man te worden in de onderwereld. GTA 3 verschijnt dus op 15 december en zal dan 3,99 euro kosten.

Stukje vliegen: Flight Unlimited

GU DI Flight Unlimited iPhone iPod touch iPadOké oké, het heeft niet de nauwkeurigheid van een Boeing 747 misschien, maar vliegen op de iPhone of iPod touch is wel heerlijk toegankelijk. Door enkel de telefoon te kantelen vlieg je al snel over rotsachtige gronden of duik je tussen flatgebouwen. Flight Unlimited is een luchtig vliegspelletje voor de apparaten en valt je niet lastig met taken, sterren die je kan halen voor een optimale score en tijdslimieten. Het spel valt je eigenlijk helemaal nergens mee lastig, behalve de saaiheid die op de loer ligt als je iets meer wilt dan kantelen. Zo heb je geen cockpit-weergave en ook geen bijbehorende functies. Er is geen keuze uit meerdere typen vliegtuigen en er zijn zelfs geen mogelijkheden om het landingsgestel uit te klappen of de flappen op de vleugels te veranderen. Ook niet als optie. Flight Unlimited is dus met name een vliegspel voor vliegfans die niet van de complexiteit van vliegtuigen houden. Voor anderen zal het spel wellicht toch wat beperkt zijn.
Downloaden: Flight Unlimimted (€2,39, universele app)

Trailer van de Dag: Desert Zombie

DI GU Desert Zombie iPhone iPod touch iPadJa, dat beestje wat Unreal Engine 3 heet kan wel wat op de iPhone en iPod touch hoor. Op het moment dat we het prachtige Infinity Blade II bekroonden tot Game van de Week vorige vrijdag, diende het volgende bewijsstuk van de spelmotor zich alweer aan. Desert Zombie draait erop en zet de kracht van de Unreal Engine niet alleen in om driedimensionale omgevingen, maar vooral op veel tegenstanders tegelijk in beeld. Zombies komen immers nooit alleen – ook niet als je ze opwacht met een in het rond ratelend machinegeweer dat het ene na het andere kanonnenvoer platlegt. In de hoedanigheid dat ze er zijn, zijn zombies echter toch dodelijk in Desert Zombie. Het actiespel speelt zich af in arm Afrika en dat betekent zo’n beetje dat je beste verdediging een krot met een paar ramen schietgaten erin is. Als spierbundel neem je het in je uppie op tegen golf na golf van slenterende tegenstanders. Een reeks die zo nu en dan wordt onderbroken door een forsere tegenstander die niet alleen schiet met zijn enorm zware mitrailleur… maar je er het liefst ook mee plet. Desert Zombie is een visueel opzienbarend spel, maar qua gameplay houdt het niet over. Omdat je zelf wacht totdat de tegenstanders op je afkomen, wordt het spel aardig snel repetitief. Verder is het leuk dat je overal kan gaan en staan, maar voelt en oogt de loop- en kijkactie erg houterig. Dat voelt ook het schieten van al die zielloze tegenstanders die bij bosjes neervallen. Aankomende vrijdag – belooft de ontwikkelaar – staat er een update klaar om het spel vloeiender te laten lopen op de iPhone 4. Tot die tijd bedient dit hersenloze slachtwerk vooral moordlustige iPhone 4S-bezitters.
Downloaden: Desert Zombie (€3,99, universele app)

De koopjeshoek

Elke dag zijn er meerdere games voor de iPhone en iPod touch tijdelijk in de aanbieding of zelfs gratis. De iOS game-update van iPhoneclub.nl draait er zijn hand niet voor om en kiest elke dag de leukste ertussen uit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2011, 19:51
Categorie Games
Onderwerpen grand theft auto, iculture speelt, kopen, unreal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.