BBC iPlayer vanaf donderdag ook voor de iPhone beschikbaar

BBC iPlayer zal op donderdag 8 december ook uitkomen voor de iPhone en iPod touch. De app kan gebruikt worden om onder andere Top Gear en Doctor Who te bekijken.

BBC iPlayerEerder dit jaar bracht de BBC nog BBC iPlayer uit voor de iPad – een app waarmee je veel televisieprogramma’s van het Britse televisienetwerk kunt bekijken. De app zal vanaf aanstaande donderdag ook beschikbaar zijn voor de iPhone en iPod touch. Dit kondigde World Wide Networks- en Global BBC iPlayer-president Jana Bennett aan tijdens een presentatie op Digital TV Summit. Op deze manier hoopt de BBC meer mogelijke kijkers te benaderen.

Hoewel het gaat om programma’s van de BBC, kunnen ook kijkers in Nederland en België de verschillende televisieprogramma’s bekijken. Dit is echter niet zonder de nodige kosten: hoewel de iPad-app een aantal programma’s gratis aanbiedt, moeten deze je vooral zover krijgen om een abonnement voor 7 euro per maand af te sluiten. Doe je dit, dan mag je werkelijk alles in de app bekijken.

Tussen de programma’s van BBC iPlayer vind je onder andere Doctor Who, Top Gear en EastEnders.

Het uitbrengen van de app op de iPhone is volgens Bennett bijzonder. Het zou namelijk bewijzen dat de BBC zich niet alleen bezighoudt met het brengen van televisie naar de iPad, maar op verschillende mobiele apparaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2011, 18:50
Categorie Amusement
Onderwerpen bbc, televisie, uitzending gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.