iOS game-update: Alles over Infinity Blade III, updates Blitz Brigade en Minion Rush

Alles over Infinity Blade III voor iPhone en iPad lees je in deze iOS game-update, waarin we ook Blitz Brigade en Despicable Me bespreken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU WO Infinity Blade III headerDrie fraaie 3D-games in één iOS game-update en één game die de grenzen verlegt op visueel vlak. Alweer. Op de persconferentie van Apple toonde ontwikkelaar Chair voor het eerst Infinity Blade III, het slotstuk van de overweldigende games waarin je veegt om te zwaardvechten. Het spel is als eerst geoptimaliseerd voor de 64-bits processor van de aankomende iPhone 5S – en dat maakt Infinity Blade III weer van een andere orde van de al zo goed uitziende games Blitz Brigade en Minion Rush, die we óók bespreken vanwege grote nieuwe updates. Verder: de grote update van Where’s My Water en we weten ook wanneer Infinity Blade III uitkomt!

Nieuwe wereld voor Despicable Me: Minion Rush

GU WO Despicable Me Minion Rush strandWe hebben lang geworsteld of we het nou Despicable Me of Verschrikkelijke Ikke moesten noemen, maar inmiddels staat het laatste highscore-spelletje van Gameloft vooral bekend als Minion Rush en scoort het al tijden goed in de App Store. Nu heeft het renspelletje gebaseerd op de hilarische bioscoopfilm Despicable Me 2 een flinke uitbreiding gekregen. Die brengt een nieuwe strandomgeving met zich mee. Gehesen in een hoela-rokje ontwijk je surfplanken, ren je over houten loopbruggetjes en schop je natuurlijk weer andere Minions onderuit. Tegelijk kan je jezelf steken in vier zomeroutfits: de surfer, snorkeler, danser en vakantieganger en kan je over het hele spel meerdere paden verwachten die zorgen voor meer afwisseling en hectiek in je highscore-pogingen. Er zijn meer uitdagingen om mee te pochen tegenover je vrienden en ten slotte zijn er snelheidsoptimalisaties doorgevoerd.
Downloaden: Verschrikkelijke Ikke: Minion Rush (gratis, universeel, iPhone 4+, iPod touch 4de generatie+, iPad 2+, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=J5Hfdjg4FGM

Where’s My Water: 40 nieuwe levels

GU WO Where's My Water iOSHet is niet alleen maar 3D wat de klok slaat in de iOS game-update vandaag. Ook Where’s My Water – toch zeker een plat spelletje – verwent fanatieke spelers met nieuw materiaal. Het hoofdstuk van de meisjeskrokodil Allie heeft een flinke injectie gekregen in de nieuwe versie vandaag. Allie’s toegift (Callie’s Curtain Call in het Engels) bevat maar liefst veertig nieuwe levels waarin je opnieuw stoeit met zand, water en stromingen. Zoals je inmiddels gewend bent van de in-app aankoop Allie’s verhaal (89 cent vanuit de app), ga je ook weer in de weer met verschillende soorten van water. Stoom, gif en andere brouwsels komen aan bod in de nieuwe levels. Inhoudelijker kunnen we het helaas niet maken op dit moment: we zijn zelf allang verzopen in het gigantische levelaanbod van alle Where’s My-games op iOS. Where’s My Water biedt inmiddels meer dan VIJFHONDERD uitdagingen!
Downloaden: Where’s My Water (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Blitz Brigade: nieuw speltype

GU WO Blitz Brigade Capture the Flag iPad iPhoneWe blijven hangen in het Gameloft-kamp. Ook het gratis te downloaden Blitz Birgade is namelijk voorzien van een stevige update. Het vrolijk gekleurde online schietspel beschikt nu over het speltype Capture the Flag. Dat betekent dat twee teams het tegen elkaar opnemen om elkaars vlag te veroveren. Tussen het schieten door, is het de bedoeling dat je de eigen vlag verdedigt en tegelijk die van de tegenstander steelt en naar je eigen basis terugneemt. De modus doet een beroep op de samenwerking binnen teams: als je maar wat doet, word je zó ondergelopen. Ook telt Blitz Brigade het nieuwe speelveld Kathedraal, waarin je terecht kan voor de nieuwe vlagveroveringsstand, maar ook Team Deathmatch en Domination. Verder heeft elke klasse nieuwe wapens gekregen om uit te kiezen (succes met sparen) en kan je meer beloningen winnen voor goede prestaties.
Downloaden: Blitz Brigade (gratis, universeel, iPhone 4+, iPod touch 4de generatie+, iPad 2+, iOs 5.0+)

Trailer van de Dag: Infinity Blade III

Infinity Blade III eindbaas draakVolgende week. Tegelijk met iOS 7. Dan komt Infinity Blade III uit. Het slotstuk van de serie die eigenhandig het vechten-met-vegen op de kaart zette. Het kroonjuweel van de App Store. De troefkaart waarmee Apple keer na keer de capaciteiten van haar nieuwe iPhone en iPad presenteert. Maar de serie staat inmiddels niet alleen maar bij de visuele pracht van de vorige delen. Infinity Blade II zette de deuren open naar een overkoepelend verhaal dat inmiddels kracht is bijgezet met twee (hooggewaardeerde!) science-fiction boeken, dat in het slotstuk rond moet worden gepraat. Aan de trailer die ontwikkelaar Chair naar buiten heeft gebracht, is te zien dat de personages en het verhaal nog prominenter worden in deel drie. Chair rept dat er 45 minuten aan video in de game zal zitten. John Noble, misschien ken je hem van Lord of the Rings of Fringe, verzorgt de stem van The Worker of Secrets, je kan dadelijk ook steken en trappen verkopen met Isa en schok: de personages laten hun gezicht zien in een futuristische omgeving! Net als in gamereeks Assassin’s Creed bijvoorbeeld, waren hints daarnaar altijd al aanwezig, maar nu wordt er groots mee uitgepakt. En het lijkt fan-tas-tisch af te steken bij de klassieke wereld vol kastelen, gebergtes en fantasierijke creaturen waartegen je vecht.

Net als in vorige Infinity Blades geniet je niet al teveel vrijheid tussen gevechten. Je kan nog altijd kiezen uit paden, maar loopt nog altijd niet zelf. En toch is het spel minder lineair geworden. Je kan zelf kiezen welk fort met vijanden je wanneer onder handen neemt. Dat doe je vanuit The Hideout, dat een overzicht op de wereldkaart biedt. Daar vanuit kan je op den duur ook met Isa spelen, luidt de verwachting.

Infinity Blade III screenshot groot

In het multiplayergedeelte van Infinity Blade III kan je rekenen op de terugkeer van ClashMobs, waarbij je verschillende speltypes mag verwachten om je eigen prestaties met die van vrienden te vergelijken. ClashMobs rept echter ook van een samenwerkingsstand in het ‘ongelooflijke sociale’ systeem.

Infinity Blade III komt op 18 september uit in de App Store, op dezelfde dag als iOS 7. De game is dan geschikt voor iPhone 5, iPad 2, iPod touch 4de generatie en nieuwer. Hij is daarnaast geoptimaliseerd voor de 64-bit processor van de gloednieuwe iPhone 5s. Die moet de actie nog vloeiender maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2013, 20:57
Categorie Games
Onderwerpen despicable me, iculture speelt, infinity blade

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.