Maker Infinity Blade heeft plannen met iPhone-gamepads iOS 7

Donald Mustard, de man die Infinity Blade 3 tijdens de Apple-keynote presenteerde, wil graag games maken voor iOS 7-gamecontrollers.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 7 gamecontroller LogitechApple besprak in ieder geval één nieuwe iOS 7-functie niet tijdens het iPhone-evenement op 10 september: de nieuwe gamecontroller-ondersteuning. Op een enkele wazige foto van een Logitech-controller na zijn er ook amper accessoires online verschenen, waardoor sommige mensen begonnen te vermoeden dat Apple bedrijven de mond had gesnoerd – zodat ze tijdens de presentatie op 10 september uitbundig konden uitpakken. Toch niet: er werd niets gezegd over gamecontrollers. Het gebrek aan aandacht voor de controllerfunctie betekent echter niet dat ontwikkelaars zijn afgehaakt. Donald Mustard presenteerde bij Apple op het podium Infinity Blade 3 namens Chair Entertainment en zei later in een gesprek met AllThingsD dat hij ontzettend uitkijkt naar het moment waarop hij een iOS-game met controllerondersteuning kan ontwikkelen.

Apple voegt in iOS 7 een nieuwe API toe, die het mogelijk maakt voor speciale gamecontrollers om met je iPhone, iPad of iPod touch te verbinden. Hiermee kun je fysieke knoppen gebruiken om games te spelen die dit ondersteunen.

Infinity Blade III eindbaas draak

Chair Entertainment heeft al de nodige ervaring met games voor controllers: zo bracht de studio voor de Xbox 360 bijvoorbeeld Shadow Complex uit. Volgens Mustard wordt er geregeld gevraagd naar een iOS-versie, maar deze hebben ze nog niet gemaakt omdat het spel op een touchscreen niet goed tot z’n recht komt. Hoewel Mustard niet zegt dat hij Shadow Complex met de nieuwe iOS 7-controllers alsnog wil uitbrengen, lijkt hij dit wel te impliceren.

Mustard ziet een hoop mogelijkheden. Een game kan alleen de knoppen gebruiken, maar de combinatie van het touchscreen en fysieke toetsen kan ook interessant zijn. De iPhone zou dan concurreren met aanraakgevoelige handhelds zoals de Nintendo 3DS en Playstation Vita.

iOS-gamecontrollers bestaan uiteraard al langer: via het Bluetooth-toetsenbordprotocol kunnen accessoires zoals de iCade en iControlpad gebruikt worden om ondersteunde games te spelen. Dit zijn echter vooral nichetitels. Een officiële API van Apple kan ervoor zorgen dat ook grotere games met de gamepads aan de slag gaan. Iets dat alleen maar wordt bevestigd door de uitspraken van Mustard.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2014, 17:38
Categorie Games
Onderwerpen gamecontroller, gamepad, infinity blade

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.