GameCase: officiële iOS 7 iPad- en iPhone-controller van ClamCase

De GameCase is een iPad- en iPhone-hoes van ClamCase met gamebesturing, voor de nieuwe controller-API in iOS 7.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

GameCaseMet de introductie van iOS 7 is het voor games eindelijk mogelijk om gebruik te maken van een officiële controller-API. Dit betekent dat accessoiremakers controllers op de markt kunnen brengen, waarmee je ondersteunde iOS-spellen met behulp van echte, fysieke knoppen kunt spelen. Eén van de accessoiremakers die in deze nieuwe markt springt is de maker van de ClamCase. Met de GameCase gaat het bedrijf een speciale controllerhoes aanbieden die om de iPad, iPad mini en iPhone past.

De GameCase voegt aan beide kanten van de iPad handvatten toe, met daar bovenop de benodigde knoppen, d-pad, analoge sticks en triggers die je nodig hebt om een traditionele game te spelen. Omdat de iPad in het midden zit, kun je hem alsnog gebruiken voor bewegingsspellen.

Omdat de GameCase Apple’s officiële controller-API gebruikt, zal de gamepad alle spellen ondersteuning die deze zullen implementeren. Op het moment zal de gamepad daarom alleen werken met AVP Evolution, maar er worden veel meer spellen verwacht. Onder andere de makers van Infinity Blade lijken plannen te hebben.

Het is nog niet bekend wanneer de GameCase zal verschijnen en wat hij zal gaan kosten. Ondertussen is ook Logitech bezig met een controller voor de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2013, 10:12
Categorie Games
Onderwerp beschermhoes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.