Apple keurt eerste game met iOS 7 controller-ondersteuning goed

AVP: Evolution is de eerste game in de App Store die ondersteuning voor gamepads in iOS 7 biedt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

AVP Evolution controller iOS 7De door iOS 7 ondersteunde iPhone-gamecontrollers zijn nog niet te koop, maar Apple is begonnen met het goedkeuren van games die deze nieuwe functie benutten. Een update voor AVP: Evolution maakt het mogelijk om een iOS 7-gamepad te gebruiken. Het is een game waar een grote uitgever achter schuilt, wat doet vermoeden dat de ontwikkelaar in contact is geweest met Apple over een accessoiremaker om vroegtijdig de gamepads in handen te krijgen. Om de update goed te testen zou er immers een daadwerkelijke controller gebruikt moeten worden.

AVP: Evolution lijkt de eerste game te zijn met controller-ondersteuning in de App Store. De update bevat ook een aantal andere iOS 7-optimalisaties, zoals ondersteuning voor de 64-bits A7-chip in de iPhone 5s. Het is daarom niet gek dat de update uitgerekend vandaag in de App Store staat: gisteravond is Apple begonnen met het accepteren 64-bits apps en updates. AVP Evolution lijkt dan wel in recordtijd te zijn goedgekeurd.

AVP Evolution

iOS 7 bevat een nieuwe API die het mogelijk maakt voor iPhone-specifieke gamepads om met bepaalde spellen te verbinden. Een game kan hierdoor fysieke knoppen gebruiken, in plaats van toetsen op het touchscreen van je iDevice. Een functie waar grote games wel eens gebruik van kunnen maken: onder andere de maker van Infinity Blade toont interesse. Op het moment is echter AVP: Evolution de enige game die ondersteuning lijkt te bieden.

Downloaden: AVP: Evolution (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Toucharcade

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2014, 17:38
Categorie Games
Onderwerpen gamecontroller, gamepad, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.