Instapaper’s offline opslag beperkter in iOS 5

Het is sinds iOS 5 een stuk gevaarlijker om je artikelen offline op te slaan in Instapaper. Raakt je iPad te vol, dan bestaat er een kans dat je opgeslagen documenten worden gewist.

Instapaper cleaning cache

Een van de grootste voordelen van teruglees-app Instapaper is dat je artikelen in het geheugen van je iPad worden bewaard, zodat je ze op een internetloos moment kunt teruglezen. Een functionaliteit die een stuk slechter werkt wanneer je update naar iOS 5. Zit het geheugen van je iPad te vol, dan verwijdert iOS 5 automatisch alle opgeslagen artikelen uit de app.

Instapaper is niet de enige app dit kampt met dit probleem, maar wel een die zijn hoofdfunctie erdoor verliest. Artikelen worden in Instapaper gecached, zodat je ze later ook nog eens kunt teruglezen. Dit werkte tot en met iOS 4 prima, omdat alleen de app zelf wijzigingen kon aanbrengen in deze bestanden. Sinds iOS 5 zit dat alleen iets anders: wanneer je de schijflimiet van je iPad bereikt, begint hij automatisch deze cachebestanden te wissen.

Deze nieuwe functie van iOS houdt het geheugen op je iPad zo vrij mogelijk, maar moet ook iCloud helpen. Omdat dergelijke bestanden ook naar de cloudservice worden toegestuurd, is het wezenlijk dat het aantal MB’s minimaal is.

Voor Instapaper komt het wel erg rot uit: de app krijgt sinds iOS 5 concurrentie van Apple’s eigen leeslijst, die je kunt vinden in Safari.

Downloaden: Instapaper (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2011, 16:20
Categorie Nieuws
Onderwerpen instapaper, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.