MyPhotoShow: albums, slideshows en collages maken op de iPad

myPhotoShow is een nieuwe applicatie voor de iPad waarmee je slideshows en fotolijsten kan maken. Dankzij iOS 5 kun je foto's in aparte albums stoppen ze daar vanuit lenen voor een presentatie.

myPhotoShow iPhone iPod touchMet ingang vanaf iOS 5 afgelopen woensdag, kun je eenvoudig je fotoalbums beheren op de iPad. Het was al mogelijk om meerdere foto’s tegelijk te selecteren, maar sinds woensdag kun je op het apparaat zelf nieuwe albums aanmaken en de foto’s daartussen verdelen. De nieuwe app myPhotoShow gaat verder op die eigenschap en laat je aan de hand van nieuwe albums slideshows en fotoframes maken.

Het idee van MyPhotoShow is dat je nieuwe albums aanmaakt die als basis dienen voor de slideshows die je met de applicatie kan samenstellen. Het bewerken van albums is niet iets dat je puur in deze app doet, maar iets dat synchroniseert met de album-app die standaard al op de iPad staat. Zo doe je geen dubbel werk. De functie is pas aanwezig sinds iOS 5 en is met oudere versies van de software niet te gebruiken.

Als je een slideshow wil maken, selecteer je een album of meerdere foto’s tegelijk om te gebruiken. Vervolgens kun je kiezen op wat voor een manier de foto’s in elkaar over gaan. De effecten die je tot de beschikking hebt, hebben een natuurlijke insteek: wind, regendruppels, bladeren die vallen, en ‘lente zonlicht’. Ook zijn er meer conventionele overgangen als een kijkgaatje waar vanuit de foto inzoomt, inzoomen/ uitzoomen, sliden en vervagen.

Naast slideshows kan je ook fotoframes maken met myPhotoShow. Daarin is de applicatie niet uniek, maar hij werkt naar behoren. Je hebt de keuze uit zestien verschillende frames waar je twee tot vier foto’s in kan plaatsen. Je hebt bijvoorbeeld samenstellingen van drie foto’s boven en een langgerekte beneden.

Downloaden: myPhotoShow (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 oktober 2011, 14:51
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen belstatus, beltegoed, fotoalbum, fotografie, slideshow, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.