iPhone-fietsapp Strava aangeklaagd om ‘King of the Mountain’-functie

De makers van de iPhone-app Strava zijn aangeklaagd door de familie van een overleden fietser die gebruikmaakte van de applicatie. De app zou niet hebben gewaarschuwd over de gevaren van een wedstrijd.

StravaDe makers van de sport-app Strava zijn aangeklaagd door de familie van Kim Flint. Deze fietser overleed in 2010 toen hij een fietswedstrijd in de app probeerde te winnen. Volgens de familie kon Strava de veiligheid van de wedstrijd niet garanderen. Flint was volgens de advocaat van de familie geobsedeerd door de app.


De fiets-app Strava houdt bij hoe lang fietsers erover doen om bepaalde heuvels te beklimmen. Degene met de snelste tijd wordt ‘King of the Mountain’ verklaard. Vlak voor Flint’s dood was hij door een andere fietser van de troon gestoten en probeerde hij zijn titel opnieuw te behalen. Tijdens zijn poging fietste hij zodanig snel dat een val fatale verwondingen opleverde.

Wat de familie precies van Strava eist is niet duidelijk. Het zou volgens de advocaat gaan om “aanzienlijke schadevergoedingen”. Strava noemt Flint’s dood op zijn beurt tragisch, maar zegt zich wel te gaan verdedigen tijdens de rechtszaak. De app-maker zou de familie in 2010 persoonlijk hebben gecondoleerd.

Op 17 juni publiceerde Strava een aantal zaken waar app-gebruikers rekening mee moeten houden op zijn blog. Hierin staat ook vermeld dat fietsen, hardlopen en zwemmen gevaarlijke sporten kunnen zijn. Sporters zouden de wet moeten naleven en hun gezond verstand moeten gebruiken om ervoor te zorgen dat zij zelf of anderen niet gewond raken.

Downloaden: Strava Cycling (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 juni 2012 om 11:41
Onderwerp
Categorie
Sport
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.