IENS Toppers 2012 voor iPhone: alleen de beste restaurants van IENS

IENS Toppers 2012 is een iPhone en iPad-magazine met de beste 453 beste restaurants in Nederland volgens de lezers en gebruikers van de app en website IENS. Het laat ook de beste in de buurt zien.

IENS Toppers 2012 restaurantgids op iPhoneIENS heeft een iOS-app uitgebracht met de best beoordeelde restaurants van Nederland. Op het eerste gezicht lijkt het een gemakzuchtige truc: wij gaan als gebruikers op eigen kosten uit eten, moeten tijd steken in het schrijven van een genuanceerde recensie en vervolgens gaat IENS met al deze nuttige content aan de haal in een mooie app. Waarvoor overigens ook nog betaald moet worden. IENS Toppers 2012 biedt 118 toplijsten met 452 uitstekende Nederlandse restaurants.

De nieuwe IENS-app is universeel beschikbaar en komt duidelijk beter tot zijn recht op de iPad. Dat komt omdat IENS Toppers 2012 is opgemaakt als een restaurantgids en het daardoor aanvoelt en functioneert als een magazine. Je moet dus bladeren door pagina’s, in plaats van dat je allerlei menu’s oproept die dezelfde inhoud bieden. Je hebt maar één menuknop anders dan de inhoudsopgave van het virtuele tijdschrift. Dat is de ‘In de buurt’ knop links bovenin.

Een kaart met rode pinnen laat zien waar de beste restaurants in de omgeving zijn. Je eigen locatie wordt aangeduid met een blauwe stip en zo zie je ook hoe ver je ervan verwijderd bent. Als je op een pin drukt, zie je in één oogopslag de naam van het restaurant, het type keuken en de gemiddelde prijs voor drie gangen. Met een druk erop kom je op de detailpagina. Daar prijken van boven naar onderen adresgegevens, steekwoorden, het gemiddelde cijfer van de IENS-recensenten en naast de gemiddelde prijs ook de minimum vaste menuprijs. Daaronder volgt een korte samenvatting van de meningen en tenslotte staan er uitgelichte recensies.

In principe is het al behoorlijk wat waard, een app die simpel alle goede restaurants in de buurt toont. Het vormt zelfs de hoofdmoot van deze app op de iPhone, durven we wel te stellen. Het magazine zelf ziet er daarnaast leuk uit en staat bol met lijstjes, maar moet wel zichtbaar elke pagina laden. Daarna is hij klein niet erg goed leesbaar en ingezoomd lezen is door het vele scrollen ook niet optimaal. Per provincie is er een top 5 met beste restaurants, mooiste decor, beste bediening en wordt er nog een handvol eetgelegenheden genoemd in de categorie nieuw en veelbelovend. Eveneens zijn er lijstjes van de beste restaurants in bepaalde categorieën. Tussen de lijstjes in, tref je ook een paar recepten van topkoks van de goede restaurants. Die zijn afkomstig uit een boek dat je vanuit de app kan aanschaffen.

IENS Toppers 2012 biedt een fijn overzicht van de beste restaurants volgens de proevers van de site en de app. Toch was het op de iPhone een stuk handiger geweest als de lijstjes ook in het keurslijf van een app, en niet in een magazinevorm waren gegoten.

Downloaden: IENS Toppers 2012 (€0,79, universele app)

Alle restaurants vinden en ze beoordelen kan met de originele IENS-app voor de iPhone en iPod touch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2011, 20:05
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen recensies, restaurant, voeding, yelp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.