Review IENS 2.0: zoek, bekijk en beoordeel restaurant op locatie

Sinds gisteren is IENS 2.0 in de App Store uitgebracht. De interface heeft een complete make-over gekregen en je kunt na het eten direct je mening achterlaten over de eetgelegenheid. IENS 2.0 is voortaan gratis verkrijgbaar. Of de IENS app ditmaal wel goed te eten is lees je in onze review.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

IENSRestaurant beoordelingssite IENS had een jaar geleden al eens een applicatie in de App Store uitgebracht. Deze kostte toen 2,99 euro en bevatte eigenlijk niet meer mogelijkheden dan de al bestaande mobiele website van IENS. Dat moest natuurlijk beter kunnen: sinds gisteren is IENS 2.0 in de App Store gelanceerd. De interface heeft een complete makeover gekregen, het is nu mogelijk om een restaurant te zoeken op basis van je locatie en je kunt na het eten direct je mening achterlaten over de eetgelegenheid. De applicatie is bovendien voortaan gratis verkrijgbaar. Of de IENS app ditmaal wel lekker smaakt lees je in onze review hieronder.

Zoeken op locatie

Wanneer je IENS 2.0 opstart zie je na het splashscreen het nieuwe hoofdmenu. Je kunt op drie manieren de restaurants zoeken: op locatie, op plaatsnaam of je kunt zelf zoeken op restaurantnaam in de IENS database.

Als eerste dus op basis van je locatie. Je kiest daarbij eerst de soort keuken die je wilt eten. De app laat daarna alle betreffende restaurants zien in de buurt met daarbij de afstand tot het restaurant. Je kunt via een link Google Maps openen zodat je de precieze locatie op de kaart kunt bekijken. Handiger was het geweest wanneer dit in de applicatie zelf zou kunnen. Nu moet je deze weer opnieuw opstarten als je een toch een ander restaurant wilt zoeken.

Restaurant informatie

Wanneer je alle informatie wilt zien over het restaurant klik je op de naam waarna het detailscherm te zien is. Hierop vindt je informatie zoals het adres, telefoonnummer, gemiddeld waarderingscijfer, gemiddelde prijs, de prijzen voor de wijn en de kenmerken van het restaurant zoals zakelijk, trendy, rustig, enzovoort. Daarnaast kun je een samenvatting lezen gebaseerd op de verschillende meningen van de bezoekers. Dit geeft je van tevoren al een goed beeld van het restaurant. Behoorlijk irritant is trouwens wel de reclamebanner bovenaan ieder scherm, die niet onmiddelijk inlaadt. Wanneer je het bovenste zoekresultaat aanklikt, verschijnt ineens de banner en wordt de applicatie afgesloten en Safari opgestart, minpuntje.

Meningen

Via de detailpagina kun je uiteraard ook direct alle meningen van de bezoekers lezen. In deze versie van de IENS app is het nu mogelijk om meteen je eigen mening daarbij achter te laten. Je kunt dus, terwijl je bijvoorbeeld op de rekening wacht, al even aan alle andere bezoekers laten weten wat jouw ervaringen met het restaurant zijn en deze beoordelen variërend van slecht tot uitstekend.

Anders zoeken

Naast het zoeken op locatie kun je ook per plaats bekijken welke restaurants er allemaal te vinden zijn. Dit werkt hetzelfde als het zoeken op locatie met het verschil dat je van tevoren zelf de plaatsnaam opgeeft. Standaard vind je de plaatsen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht en Groningen maar je kunt uiteraard ook een andere plaats invoeren. IENS heeft een behoorlijk uitgebreide database dus de kans is groot dat je behoorlijk wat resultaten vindt bij iedere plaatsnaam die je invoert. Als laatste kun je zoeken op naam van het restaurant, waarna je via de resultatenpagina door kunt klikken naar de restaurantdetails.

Overigens kun je, wanneer je een login hebt bij IENS, je favoriete restaurants opzoeken in de applicatie. Dit doe je door naar Favorieten te gaan en daar in te loggen. Het is niet mogelijk om via de app een nieuw restaurant toe te voegen aan deze favorieten, wat wel jammer is.

Conclusie

IENS heeft met versie 2.0 een behoorlijk betere applicatie afgeleverd dan de vorige, waarbij vooral het zoeken op locatie toen een groot gemis was. Nu kun je, waar je ook bent, snel even de app opstarten en de kans dat je lekker gaat eten in een vreemde plaats in Nederland flink laten toenemen. Het direct geven van je mening is ook een pluspunt. Je ervaring ligt het verst in het geheugen wanneer je net je laatste koffie ophebt, in plaats van dat je dit de volgende dag doet bij het ontbijt. Er zijn nog wel wat minpunten zoals het feit dat er geen ingebouwde kaart inzit, de reclamebanner die tevoorschijn springt en de foutmeldingen die de applicatie soms nog weergeeft. En het zou leuk zijn als je vanuit de applicatie restaurants kon toevoegen aan je favorieten. Maar het feit dat je gratis voortaan altijd een betrouwbare restaurantgids op zak hebt maakt uiteindelijk voor de fanatieke eter wel veel goed.

Info: IENS 2.0

  • Ontwikkelaar: Steape
  • Applicatie: IENS 2.0
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: gratis
  • Geteste versie: 2.0
  • Bestandsgrootte: 0,3 MB
  • Cijfer: 7,5

Foto spotlight: CC Flickr, Wink

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 januari 2010 om 23:06
Onderwerp
Categorie
Reizen

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.