iCulture speelt Threes, Broken Sword 5, Battlefields Civil War en updates

Het cijferspel Threes voor iPhone en iPad is een interessante puzzelaar, van de makers van Puzzlejuice en Ridiculous Fishing.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICD Angry Birds Star Wars II iOSHet verslavende 99 Bricks is niet het enige Nederlandse spelletje dat we onder handen krijgen deze week. Vandaag maken we kennis met de nieuwe iPad-game Battlefields Civil War, een serieus Nederlands strategiespel dat veel meer diepgang heeft dan zijn platte uiterlijk doet vermoeden. En 99 Bricks is ook niet het enige verslavende spel deze week. Kijk maar eens naar het fraaie puzzelspel Threes, ontworpen door de Ridiculous Fishing-tekenaar! Broken Sword 5, Angry Birds Star Wars II, Plants vs Zombies 2 en ook nog meer in deze iCulture speelt.

Threes: nieuwe puzzelbuzz?

ICS Threes iPad iPhoneHet gonst een beetje op Twitter. Waar wij gisteren kennis maakten met het leuke en exclusief in Nederland uitgekomen 99 Bricks, gooit puzzelspelletje Threes hoge ogen in de Verenigde Staten. Waarom? Threes is afkomstig van de ontwikkelaar van het prachtige woordspel Puzzlejuice, ontworpen door de tekenaar van Ridiculous Fishing en het is opnieuw een vernuftig ding. De bedoeling is dat je zo lang mogelijk drieën aan elkaar verbindt. 1+2 maakt 3, en vanaf dan combineer je steeds twee dezelfde waarden met elkaar om te verdubbelen. 6, 12, 24 en ga zo maar door. Het lijkt een beetje op het bij elkaar voegen van de bomen in Triple Town, omdat je ook daar maar een beperkt aantal vakjes op hebt waar je überhaupt nieuwe cijfers op kwijt kan. Als je jezelf vast zet, wordt je score opgemaakt en dat is natuurlijk het totaal van de waardes in beeld. Threes! heeft maar één speltype en geen uitbreidingen met in-app aankopen, maar voelt als een totaalpakket waar je in gezogen kan worden.

Downloaden: Threes! (€1,79 ter introductie, zonder in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

Updates

  • Plants vs Zombies 2 introduceert de nieuwe kracht Snowball Power, waarmee je zombies tijdelijk kan bevriezen. Daarnaast kan eindbaas Dr. Zomboss ineens opduiken in Egypte.
  • Angry Birds Star Wars II is niet alleen afgeprijsd van 2,69 naar 0,89 euro. Nope, de laatste in de reeks is ook voorzien van acht nieuwe personages uit de originele films. Maar dan natuurlijk wel met snavel. De game bevat de mogelijkheid om alle personages te proberen, daarna kan je ze kopen of ontgrendelen met het Angry Birds TELEPODS-speelgoed.
  • Final Fantasy III is vanaf vandaag uitgerekt geoptimaliseerd voor het het 4 inch-scherm van de iPhone 5 en nieuwe. Ook biedt de game nu controllerondersteuning.

Broken Sword 5

ICS Broken Sword 5 iPad iPhoneBroking Sword: Director’s Cut en Broken Sword: The Smoking Mirror zijn twee van de allerbeste point & click-avonturenspellen die je kan spelen op de iPhone. Mocht je fan zijn van verhalende puzzelgames, dan hierbij de opdracht ze alsnog te downloaden. Broken Sword 5 is de nieuwste telg en is voortgevloeid uit een Kickstarter-project. Het werd gefinancierd door enthousiaste fans, maar werd uiteindelijk lauw ontvangen. Het avonturenspel voelt als een verplicht nummer is de grootste kritiek.

ICS Broken Sword 5 Parijs terrasEn nu een misverstand uit de weg: zo’n verplicht nummer op zijn Broken Swords is nog altijd een góed avonturenspel. George en Nico raken in Parijs verzeild in een verhaal van een vloek dat wel eens van de duivel zelf afkomstig zou kunnen zijn. Klinkt zweverig, maar het spel houdt beide voeten op de grond en laat je babbelen met sympathieke en soms grappige personen, puzzelen met alledaagse voorwerpen en ronddwalen in een fraai getekende Franse hoofdstad. Die 4,49 euro die je betaalt voor Broken Sword 5 leg je neer voor het eerste hoofdstuk. Het vervolg komt later beschikbaar als in-app aankoop.

Downloaden: Broken Sword 5 (€4,49 met in-app aankopen, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 7.0+)

Battlefields Civil War: Nederlands glorie

ICS Battlefields Civil War GameHet Nederlandse The Bitstreamers ontwikkelde de oorlogsgame Battlefields Civil War speciaal voor de iPad, maar het zou ook zomaar een bordspel kunnen zijn. Je neemt het op tegen de computer of een andere speler (op dezelfde iPad) in strategische gevechten die veel spannender zijn dan het wat vlakke uiterlijk van de app doet vermoeden. De zeshoek waar je op staat is bepalend voor je beschutting en de kracht van je positie in de soms behoorlijk benauwde veldslagen. Elke eenheid onder je vinger kan zodanig verplaatst worden, dat elke beurt er weer heel anders uit kan zien en je constant moet herpositioneren, moet aanvallen of verdedigen om een strijd te winnen. De opties van Battlefields zijn ook voor de ervaren spelers van strategiegames goed. Zo heb je de keuze of gevechten numeriek of tekstueel worden uitgevochten, zijn er drie zoomlevels waarop je speelt en heb je er zelf de hand in of ‘fog of war’ wordt getoond. Ofwel: zie je de tegenstander aan de andere kant van het level al zien zitten of niet? Als beginner houdt Battlefields je bij de hand met instructies, als gevorderde moet je vele uren in Civil War kunnen stoppen. Jammer van het afstandelijke uiterlijk – dat is de enige drempel.

Downloaden: Battlefields Civil War (€3,99, iPad, iOS 7.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2014, 15:17
Categorie Games
Onderwerpen games, iculture speelt, threes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.