Review: ShiftCal, agenda-app voor wisselende werktijden

ShiftCal voor iPhone is een erg handige iPhone-app voor het inplannen van avonddiensten en verschillende shifts in je agenda op iOS.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ShiftCal iPhone agenda-app voor dienstenWanneer heb je dagdienst en wanneer avonddienst deze week? Heb je deze maand nog weekenddienst en wanneer kan je daarvoor compenseren? Je kan het handmatig invoeren in je favoriete agenda-app op de iPhone, maar je zal er vermoedelijk altijd langer mee bezig zijn dan in het nieuwe ShiftCal. Dit is geen volledige agenda-app. Nee, deze applicatie laat je alleen zo snel mogelijk je diensten invoeren.

Standaard is ShiftCal al niet onaardig. Met knoppen links onderin beeld schakel je tussen de verschillende diensten. Tik een dag op de maand aan, druk op een dienst en je ziet aan de kleur van de dag meteen zien welke dienst je erop hebt. Dat is al een aardig snelle manier om je diensten in te plannen – maar het kan echt nog sneller in de app.

Na instellen echt handig

Het loont om daarvoor de instellingen in te duiken. Daar bepaal je de begin- en eindtijden van de maximaal vijf verschillende diensten en verander je hun namen en zet je ook de opties voor powerusers aan. Je stelt er in dat je diensten synchroniseren met de agenda’s die al op je iPhone staan en je kiest ook meteen met welke agenda gesynchroniseerd moet worden. Je ziet de verschillende diensten je favoriete agenda-app instromen, inclusief juiste start- en eindtijd en de juiste benaming.

ShiftCal agenda-app voor shifts ShiftCal iPhone avonddienst agenda-app

De optie voor Multiple days selection maakt de app af. Zet die aan en je kan meteen meerdere dagen op de agenda aanstippen nadat je links onderin een dienst hebt gekozen. Een hele maand van diensten voorzien duurt zo maar enkele seconden. Weet je het schema over verschillende maanden, dan druk je rechts bovenin op Next en vul je ook de volgende maanden in. De applicatie liep een keer vast bij het wijzigen van een eindtijd van een dienst, maar verder lijkt de applicatie soepel te werken.

Lees ook: Beste agenda-apps voor iPhone en iPad

Niet veelzijdig

Het goede is dat ShiftCal niet probeert om meteen de beste en meest veelzijdige agenda-app op de iPhone te zijn. Dat is een bijna onmogelijke opgave in het geweldige aanbod van agenda-apps. ShiftCal doet één ding voor erbij, en doet dat zo goed dat de app de aanschaf waard is.

Downloaden: ShiftCal (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2014, 19:26
Categorie Productiviteit
Onderwerp activity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.