Populair trivia-spel QuizUp nu ook beschikbaar op je iPad

Trivia-spel QuizUp is nu ook voor de iPad beschikbaar. Je kunt meteen aan de slag met snelle vragen die speciaal voor de iPad zijn ontworpen.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

quizupHet Engelstalige Trivia-spel QuizUp is in korte tijd erg populair geworden, met meer dan 5 miljoen downloads sinds het verschijnen eind vorig jaar. Nu is er goed nieuws voor liefhebbers, want de app is voortaan universeel en dus ook beschikbaar voor de iPad. Een logische keuze, want vragen met afbeeldingen kunnen eenvoudiger zijn om op groot scherm te beantwoorden, zeker als je snel moet reageren. Ter gelegenheid van het universeel worden van de app zijn er nu speciale iPad-categorieën in QuizUp te vinden, zoals Name The Dish, Food Logos en Name the Landmark. Deze categorieën kunnen ook op de iPhone worden gespeeld, maar de vragen zijn vanwege de foto’s en logo’s geschikter voor de iPad.

homeIn QuizUp kunnen gebruikers tegen elkaar spelen door een aantal kennisvragen zo snel mogelijk goed te beantwoorden. Het spel is opgebouwd uit rondes van zes of zeven snelle vragen, die uit ongeveer 350 categorieën afkomstig kunnen zijn. Voor ieder wat wils dus. Op de iPad kan QuizUp alleen in portretmodus worden gespeeld, en is het hamburgermenu dat je op de iPhone kunt oproepen altijd aan de linkerkant aanwezig. Verder hanteert de iPad-versie een duidelijke en grote letter, die prettig is om naar te kijken.

Na de nieuwste update is QuizUp niet alleen universeel geworden, maar heeft ook het Topic tabblad aangepast. Hier vind je alle categorieën met vragen die je zou gaan kunnen spelen. Voorheen stonden categorieën die nieuw waren en populair waren op dezelfde pagina als de rest, maar kun je via de knoppen aan de onderkant wisselen tussen alle onderwerpen bij elkaar, staff picks, new content, popular en recommended. Daarnaast wordt er in de app bij het onderdeel Friends nu meer nadruk op de scores van je vrienden gelegd, zodat gebruikers meer worden uitgedaagd om elkaar te verslaan. De nieuwe balken bij Topics en Friends staan op je iPhone onderin, maar op de iPad juist bovenaan.

strudelIn het strak vormgegeven QuizUp kun je vrienden uitdagen voor een spel, maar ook een willekeurige tegenstander opvragen. De app heeft in korte tijd een enthousiaste gebruikersschare weten op te bouwen, waardoor het vinden van willekeurige tegenstanders razendsnel gaat. Daarvoor moet je eerst een thema uitkiezen. In de app heb je de gebruikelijke Triviant-categorieën zoals kunst, geografie en geschiedenis, maar je kunt ook meer specifieke thema’s kiezen, zoals Game of Thrones, Disney of beroemde uitspraken. Over het verdienmodel van QuizUp zijn veel mensen nogal sceptisch. De app is namelijk gratis en werkt met in-app aankopen die spelers niet per se nodig hebben.

Downloaden: QuizUp (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2014, 12:42
Categorie Games
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.