iCulture speelt Asphalt 8-update, Robocop en Toki Tori-maker stopt

De gratis iOS-actiegame Robocop mist charme, Asphalt 8 heeft een fraaie update met LaFerrari en Two Tribes van Toki Tori stopt ermee.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS Asphalt 8 Airborne updateLaten we ons even voorhouden dat Robocop een supercool figuur is en totaal niet alleen in de jaren tachtig thuis hoort. Dan lijkt het goed nieuws dat er een gratis 3D-actiegame is uitgebracht rond de futuristische misdaadbestrijder, maar is dat ook zo? In de iCulture speelt vandaag behandelen we verder meerdere updates, voor de hooggewaardeerde games Asphalt 8, Qwhizzle, Worms 3 en Terraria.

Two Tribes legt bijltje erbij neer

Toki ToriWe fronsten onze wenkbrauwen al toen vorig jaar tussen neus en lippen door werd medegedeeld dat Toki Tori 2 niet meer in de planning stond voor iPhone en iPad. Deel 2 was de beoogde opvolger van het door ons geliefde Toki Tori, een spel waarin je een kuiken met een select aantal zetten en items naar het einddoel moest puzzelen. Deel 1 beschreven we met bewoordingen als ‘verrukkelijke breinbrekers’ en ‘megaverslavende puzzelspel’. Niet de minste Nederlandse iPhone-game dus.

ICS Two Tribes leeg kantoorVandaag heeft de Nederlandse ontwikkelaar Two Tribes in een blog bekend gemaakt dat dat de studio wordt ‘gereboot’. Herstart dus. De financiële bv blijft bestana, maar de ontwikkelaarsnaam waar Toki Tori onder werd gehangen verdwijnt en daarmee lijkt de kans op Toki Tori 2 voor iOS geminimaliseerd. Het betekent ook het einde voor de dienstverbanden van ontwikkelaars die zich 4 tot 9 jaar aan het bedrijf hebben verbonden. Sterkte Two Tribes – en als jullie volgende platformer op basis van de Toki Tori 2-engine op de iPhone en iPad uitkomt, vernemen we het graag.

Updates

  • Asphalt 8: Airborne (gratis, met in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+) – De spectaculaire arcade-racegame kan vanaf nu elk moment worden voorzien van de LaFerrari, Pagani Huayra 2014 en de Lykan HyperSport 2014. Verder zijn er (meer) bonussen als je dagelijks de game opstart en als je meerdere races achter elkaar wint.
  • Worms 3 (€0,89, met in-app aankopen, universeel, iOS 5.1.1+) – Cloud-synchronisatie, ondersteuning van MFI-controllers en Retina-optimalisatie voor dit grappige spelletje waarin je beurtelings elkaar wormenlegers uitmoordt.
  • Terraria (€4,49, universeel, iOS 5.1+) – Deze ‘2D Minecraft’ zegt alleen de nieuwe Logitech Powershell-controller te ondersteunen, maar is stiekem geoptimaliseerd voor alle MFI-controllers.
  • Qwhizzle (gratis, universeel, iOS 4.3+) – Dit érg leuk uitgewerkte Nederlandse rekenspel laat je nu ook tegen Facebookvrienden spelen en scores vergelijken!

RoboCop: schieten, schuilen, huilen

ICD RoboCop iPhone iPadRoboCop mag dan niet meer de hipste held zijn als het op films en strips aankomt, maar als het aankomt op iPhone- en iPad-games, doet hij vanaf vandaag helemaal mee met de nieuwerwetse trends. De game die simpelweg RoboCop is gedoopt, is een gratis te downloaden actiegame waarin je na een introductielevel van een halve minuut al handje vast wordt gehouden in de winkel waarin je een eerste wapen koopt. Je hoeft maar even de menustructuur langs te gaan en je weet dat je daarna betaalt voor energie, upgrades, vuurkracht en goudstaven. Hoe freemium wil je het hebben?

Het jammere is dat RoboCop er niet echt een sterke gameplay tegenover zet. De game stuurt je steeds naar voorwerpen en muren waar je achter schuilt en pas achter duikt als je het vuur en je lasers opent op tegenstanders. Een bekend gameplaymechanisme, maar erg zouteloos uitgewerkt hier. De actie klinkt en oogt wat loom, tegenstanders blijven zitten en je wordt gewoon maar gedropt achter het volgende muurtje. Ondertussen zijn er mensen die gered moeten worden, maar hun hulpbehoevende teksten staan niet zelden recht door de hoofden van hun bewakers. RoboCop mist de vereiste behendigheid en explosiviteit van EPOCH 2 bijvoorbeeld totaal. Het is vooral een afgeraffelde melkkoe.

Downloaden: RoboCop (gratis, met in-app aankopen, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 5+, iOS 5.1+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2014, 13:01
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, toki tori

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.