Beat The Crowd: quiz mee met nieuw RTL-programma

Beat The Crowd is het nieuwe RTL 4-programma met een iPhone-app. Dankzij audio watermarking moet je live mee kunnen spelen.

Beat The Crowd RTL-app meespelenRTL 4 heeft vanaf vanavond een nieuw primetimeprogramma om 20.30 uur. Terwijl de meeste zenders er omheen beginnen met het uitzenden van films, begint dan op RTL 4 de nieuwe quiz Beat The Crowd. Je kan het spel zien als een mengelmoes van 1 tegen 100 en Ranking the Stars. Je schat hoeveel procent van de Nederlanders zus of zo doet, en dat doe je live met de uitzending mee in een daarvoor uitgebrachte iPhone-app.

Beat the Crowd wordt in de studio gespeeld met één kandidaat en 200 tegenspelers. Elke aflevering zijn er tien inschattingsvragen die het publiek in de studio beantwoordt en je zelf ook beantwoordt op de telefoon. Je kan je scores vergelijken met de mensen in de studio, maar speelt tegen de andere deelnemers van de app. Elke vraag heeft een percentage als antwoord, dat je met een numeriek toetsenbord onderin beeld invult. Heb je precies het goede antwoord gegeven op een vraag als ‘Hoeveel procent van de Nederlanders is wel eens vreemdgegaan?’, dan krijg je 50 punten. Hoe meer je van het juiste antwoord af zit, hoe minder punten je krijgt. Daarna zie je hoe jouw prestatie zich verhoudt tegen andere appgebruikers.

Beat the Crowd iPhone antwoord Beat The Crowd antwoord gegeven

RTL gebruikt een bijzondere truc om het meespelen zo ‘live’ mogelijk te maken: audio watermarking. Het televisieprogramma brengt een geluid ten gehore dat door de applicatie wordt opgepikt en meteen de volgende vraag activeert. Omdat het een experiment is en dat foutgevoelig kan zijn tijdens een live-uitzending, kan je ook nog op de oude manier meespelen. Je loopt dan mee met de gemiddelde uitzendtijd, zodat je hopelijk niet het antwoord al in beeld ziet als je zelf de vraag nog beantwoordt.

Beat the Crowd verlangt je geslacht, leeftijdgroep en plaats van je voor het kunnen indexeren van de gegeven antwoorden. Als je mee wilt doen voor de prijzen – een fiets en Microsoft-tablet in de eerste aflevering, log je in met je RTL-account.

Downloaden: Beat The Crowd (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2014, 19:45
Categorieën Games, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.