LittleBit voor iPhone helpt je met het aanleren van goede gewoontes

LittleBit voor iPhone helpt je met het aanleren van goede gewoontes door één ding iedere dag te doen en foto's van je vooruitgang te maken.

littlebitZo rond de jaarwisseling verschijnen er altijd een aantal applicaties die inspelen op het maken van goede voornemens. LittleBit is zo’n app, maar koos een originele aanpak voor het aanleren van nieuwe gewoontes. De app laat je goede voornemens een voor een waarmaken, in plaats van allemaal tegelijk. Eén gewoonte veranderen is misschien ook realistischer dan in dezelfde maand stoppen met roken, gewicht verliezen en meer nieuwe plaatsen te bezoeken. In de app geef je aan welke activiteit je iedere dag wil ondernemen en stel je een notificatie hiervoor in. Daarna spoort LittleBit je aan om foto’s van je vooruitgang te maken, die worden beloond met bits.


In de strak vormgegeven applicatie moet je voor het voornemen dat je kiest een standaardtijd als deadline invullen. Vervolgens kun je iedere dag aangeven of je jouw dagelijkse taak hebt volbracht en een foto ervan maken. Elke keer dat het is gelukt verdien je 1 bit, maar bij twee keer verzuimen raak je een bit kwijt. Als je 21 bits weet te behalen heb je een nieuwe gewoonte aangeleerd en kun je je op nieuwe projecten of voornemens richten.

Met name het gebruik van foto’s maakt LittleBit anders dan andere apps waarmee gebruikers zich doelen kunnen stellen. Als je iedere dag een foto maakt van de wandeling die je maakt leg je een complete galerie aan die het verwerven van een nieuwe gewoonte op een speelse manier laat zien. Die foto’s kun je vervolgens ook weer delen met anderen, bijvoorbeeld als je behoefte hebt aan wat aanmoediging van vrienden.

voornemenfoto nemen

LittleBit is een one-trick-pony, dus veel vrijheid heb je niet. Zo is het niet mogelijk om wekelijkse gewoontes aan te leren, en is de applicatie op het eerste gezicht niet geschikt om voornemens in te vullen die neerkomen op dingen niet doen. Hoe leg je bijvoorbeeld vast dat je niet gerookt hebt? Met een beetje creativiteit kun je met LittleBit echter ook gewoontes afleren: een foto van verzorgde vingernagels representeren bijvoorbeeld stoppen met nagelbijten, een foto van een lege tas betekent dat je geen sigaretten bij je had.

Die eigen invulling is wat Littlebit leuk maakt, maar voor een beperkte app is de applicatie wel wat aan de prijs. Wie een gratis alternatief zoekt moet zeker eens naar Lift kijken, een populaire doelen stellen-app die recent op de schop ging. 6 januari, de dag waarop goede voornemens meestal worden opgegeven is weliswaar voorbij, maar met apps als deze kun je zeker nog even volhouden.

Downloaden: LittleBit (€2,69, iPhone, iOS 6.1+)

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.