De iCulture-app van iPhoneclub.nl en iPadclub.nl: zo haal je alles eruit

De app van iPhoneclub is terug! De iCulture-app brengt het nieuws, de beste apps en de leukste games van iPhoneclub.nl en iPadclub.nl. Zo haal je alles uit de app.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

iCulture app header v2Of je nou al jaren meedraait in de scene of net een iPhone hebt: bij iPhoneclub.nl willen we je belangrijkste bron voor iOS-nieuws, -apps en -games zijn. Daarom hebben we de iCulture-app ontwikkeld, waarin je behalve over de iPhone (en daarmee vaak automatisch iPod touch) ook over de iPad kan lezen. In dit artikel gaan we dieper in op de functies die de iCulture-app biedt. In een apart artikel leggen we uit hoe de app ontstaan is.

Huidige versie: iCulture-app 1.2: minder opslagruimte, verbeterde weergave

Entree

iCulture screen 1iCulture screen 2
Bij binnenkomst in de iCulture-app op de iPhone zie je het laatste nieuws onder elkaar staan, standaard ingesteld op zowel het nieuws afkomstig van iPhoneclub.nl als iPadclub.nl. Bij elk artikel zie je de auteur en het tijdstip van publicatie. Als je alleen berichten over de iPhone of juist iPad wilt zien, dan kun je de artikellijst iets omlaag trekken om de zoekbalk en de keuzeknoppen te tonen. Met de zoekbalk heb je toegang tot ons gehele archief.

Over het archief gesproken: de knop linksboven leidt je naar de uitgebreide rubricering op onze site. Het is een hele lijst om door te scrollen, maar via deze functie kom je terecht bij bijvoorbeeld de laatste artikelen binnen categorieën als Gaming, T-Mobile, Nederlandse apps, Muziek, Productiviteit-apps of Ouders en kinderen. Aan de terug-knop linksboven zie je dat je op een archiefpagina bent en van het laatste algemene nieuws bent afgeweken.

Via tabbladen onderin beeld ga je naar de andere secties van de iCulture-app. Achtereenvolgens tref je er na het nieuws, je opgeslagen favoriete berichten, de door Vodafone gesponsorde maar door onszelf bepaalde Top 5 van de week (met in eerste instantie apps van ontwikkelpartners) en de Tip van de dag. Het laatste tabblad neemt je mee naar allerlei extra onderdelen onder de noemer Meer. Daarover later meer.

De artikeloptiebalk

iCulture screen 3 finaliCulture screen 4 final

Natuurlijk open je artikel met een tik erop, maar er zijn meer handelingen uitvoerbaar vanuit het artikeloverzicht. Met een veeg naar links of rechts tover je de artikeloptiebalk tevoorschijn. Daarmee kan je een artikel meteen al vanuit het menu delen, naar de reacties toegaan, een artikel favorieten, als gelezen markeren en laten voorlezen.

Je treft de artikeloptiebalk niet alleen in een artikeloverzicht. Ook in een artikel heb je hem voorhanden. Daarvoor trek je aan de pijl bovenaan in beeld, of tik je erop. In beide gevallen komt dezelfde balk tevoorschijn. Een verschil is dat je hier een artikel niet als gelezen markeert, maar ongelezen houdt.

Delen vanuit de app kan met snelknoppen naar Twitter en Facebook. Twitter wordt gelinkt vanuit je Twitter-account dat je hebt ingesteld in iOS, voor Facebook dien je toestemming te geven in een pop-up. Ook kan je artikelen direct bewaren in de lees-later dienst Pocket, al noemen we dat nog Read It Later. Met de optie Meer verschijnen er nog meer mogelijkheden: je kan een artikel e-mailen, kopiëren, openen in Safari, abonneren in Google Reader, delen op Hyves, doorzetten naar Instapaper, Pinboard en als link naar Tumblr.

Favorieten bewaren en als gelezen markeren

iCulture screen 5iCulture screen 6
Bij binnenkomst van de iCulture-app herken je ongelezen berichten aan de zwarte hoekjes rechts in beeld. Met de vierkante knop rechtsboven markeer je alle berichten in één keer als gelezen. De knop is echter een schakelaar: druk er nog een keer op, dan staan alle berichten weer te boek als ongelezen. Welke artikelen je hebt gelezen, wordt online gesynchroniseerd via iCloud en wordt dus bijgehouden op andere apparaten waar je de app op hebt geïnstalleerd.

Je kan artikelen met de ster in de artikeloptiebalk opslaan als favorieten, die je in het tweede tabblad in de app kan terugzien. Nieuw is dat je ook de Tip van de dag in het vierde tabblad, nu kan opslaan als favoriet artikel. In het tabblad favorieten wordt een duidelijk onderscheid gemaakt: eerst zie je favoriete artikelen, daaronder favoriete tips. Een veegbeweging volstaat om een artikel uit de lijst te verwijderen. Ook je favorieten worden bewaard en gesynchroniseerd via iCloud.

Reageren en video’s in landscape

Ten opzichte van de originele iPhoneclub-app, hebben we twee grote toevoegingen gedaan op het gebied van landscape-modus. Op veler verzoek is het nu mogelijk om reacties te schrijven in de horizontale stand van de iPhone. Ook video’s spelen af in volledig scherm in de landscape-modus.

Offline lezen

iCulture screen 7iCulture screen 8
We mogen dan ondersteuning bieden voor lees-later diensten Pocket en Instapaper in de deelfuncties; je kan artikelen in de iCulture-app zelf ook lezen zonder internetverbinding. De berichten waarvan je de artikelkoppen in het overzicht ziet staan bij de laatste keer verbinden, zijn allemaal offline beschikbaar. Hoe verder je naar onder scrollt, hoe meer artikelen je offline inlaadt. Ook als je ze nog niet hebt geopend met een internetverbinding. Je herkent offline geladen artikelen an een rode zin onder de artikelkop. Zo kan je iCulture ook in het buitenland of elders zonder verbinding lezen. Vanzelfsprekend heb je geen toegang meer tot reacties. Let wel: het opstarten van de app zonder verbinding duurt wat langer, omdat de app eerst op zoek gaat naar nieuwe artikelen. Je krijgt met een pop-up te zien dat offline artikelen worden getoond.

Door het offline geschikt maken van artikelen, kan het zijn dat de iCulture-app meer ruimte inneemt dan je verwacht. Wil je de grootte terugdringen, dan ga je naar het tabblad Meer –> Instellingen en vink je ‘Leeg cache bij start’ aan.

De Vodafone App Top 5 en advertenties

iCulture screen 9iCulture screen 10
In het centrale tabblad van de iCulture-app prijkt de Vodafone App Top 5. In de gesponsorde rubriek selecteren we redactioneel elke week vijf applicaties die we de moeite waard vinden, met directe links naar de App Store om ze meteen te downloaden. In de eerste week van de app pluggen we naar apps van onze partner-ontwikkelaars Moblio, Sharewire en sponsor Vodafone – als dank voor hun ongelooflijke steun. Het sponsorschap en de inbreng van de ontwikkelaars staat onze redactionele onafhankelijkheid vanzelfsprekend niet in de weg.

In iCulture zal je zo nu en dan ook advertenties treffen. In eerste instantie in overzichtspagina’s. Je kan ze desgewenst voor altijd uitschakelen om ze niet meer tegen te komen. Daar vragen we eenmalig 4,49 euro voor (en niet €4,99 zoals nog volgens Apple’s oude prijsschema in de app wordt vermeld). De Vodafone App Top 5 blijft dan nog wel zichtbaar. Je vindt de optie onder Meer –> Verwijderen banners. We wilden de optie graag aanbieden voor als je niet gediend bent van reclame in de app.

Het Meer-tabblad, instellingen, pushberichten

iCulture screen 11iCulture screen 12
De laatste van de vijf tabbladen onderin het scherm is ‘Meer’. Zoals hierboven al geschreven, kan je daar naar de instellingen en de reclame uit de app verwijderen. Maar je vindt er nog veel meer. Het begint met een overzicht van de (inmiddels tijdelijk een halt toegeroepen) videorubriek iCulture Weekly. Je kan er reviews lezen per rubriek: accessoires, apps, boeken en hardware. Je kan de redactie tippen, feedback versturen, zien wie de app tot stand hebben gebracht en wie de schrijvers van iCulture zijn. Daarnaast heb je toegang tot het Forum (momenteel nog niet), zie je links naar iCulture op sociale netwerken en kan je de app delen via sociale netwerken en e-mail.

De instellingen opent met de functie ‘Herstel alle gegevens’ waarmee je gelezen, favorieten en ingevulde reactienaam kan verwijderen uit de app. Leeg cache bij start ruimte de offline opgeslagen artikelen op en verkleint de ruimte die de iCulture-app inneemt op je iPhone. Je kan ervoor kiezen om de waarschuwing die je krijgt als je artikelen markeert als gelezen, uit te schakelen – en eveneens kan je de automatische gelezen markering na het openen van een artikel uitzetten. Bij de reacties kan je aangeven of je de oudste eerste wil zien (standaard), of de nieuwste reactie bovenaan wil treffen.

De laatste instelling leidt naar de pushberichten. In de nieuwe iCulture-app bieden we die gratis aan en je kan zelf aangeven van welke categorieën berichten je wilt horen. Alleen Belgische apps gepusht krijgen? Het is een instelling. Met de eveneens nieuwe optie ‘Slaapmodus’ kan je tijden invoeren waarop je in ieder geval niet overvallen wilt worden met het nieuws, apps of games beschreven op iCulture.

Downloaden: iCulture-app (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

In het artikel Eindelijk: iCulture-app (voorheen iPc) terug in de App Store trachten we al je vragen over de app te beantwoorden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 11:40
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen iCulture-app, ipad, iPhoneclub

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.