iCade kondigt twee nieuwe iPhone-gamecontrollers en iPad-arcadekast aan

Ion heeft drie nieuwe varianten op zijn iCade-arcadekast onthuld, waarvan er twee speciaal voor de iPhone en iPod touch bedoeld zijn. Vooral de iCade Mobile is interessant: deze geeft je iPhone een handzame gamecontroller.

iCade Mobile iCade CoreIon, de maker van de bekende iCade-iPadcontroller, heeft vandaag drie nieuwe gamecontrollers aangekondigd: de iCade Mobile, iCade Core en de iCade Jr. De iCade Mobile is voor iPhone-bezitters vooral interessant: deze verandert je iPhone namelijk in een zakspelcomputer. Hierdoor heb je bij een aantal spellen fysieke knoppen tot je beschikking. De iCade Core is op zijn beurt een nieuwe revisie van de traditionele iCade, terwijl de iCade Jr. een kleinere variant van het origineel speciaal voor de iPhone en iPod touch is.

iCade mobileDe iCade Mobile moet concurreren in een inmiddels steeds drukker wordende markt: zo is het met de iControlpad al veel langer mogelijk om iOS-games met echte knoppen te spelen en kondigde Gametel aan dat hun controller voortaan met iOS werkt. Afgelopen december meldde 60beat zelfs een controller te hebben die je aansluit op de geluidspoort van je iPhone. Waarschijnlijk zal de iCade Mobile het daarom vooral moeten hebben van zijn ontwerp: je klemt je iPhone er namelijk middenin, waardoor het geheel vooral veel wegheeft van de Gameboy Advance. De controller heeft vier gewone knoppen, twee schouderknoppen en een richtingsknop. De iPhone is in het middenstuk te draaien, waardoor je ook spellen in portretmodus kunt spelen. De iCade Mobile zal 80 dollar gaan kosten.

De iCade Core is een nieuwe revisie van de originele iCade, die van je iPad, iPhone en iPod touch een arcadekast maakt. De kast die de iPad omhulde is omgewisseld voor een simpele klem, waarmee je je iDevice in portret- of landschapsmodus kunt neerzetten. Hoeveel deze zal kosten is nog niet bekend.

iCade jrDe derde nieuwkomer, de iCade Jr., is een extra kleine variant op de originele iCade. Met slechts vier knoppen en een joystick moet het met deze arcadekast ook mogelijk zijn om iPhone en iPod touch-spellen te spelen, zonder dat je een grote kast hiervoor hoeft te gebruiken. Deze zal 50 dollar kosten.

Om gebruik te maken van de iCade-accessoires moeten spelontwikkelaars de mogelijkheid in hun games implementeren. Iets dat bij een aardig aantal spellen al gedaan is: op de website van Ion vind je een lijst.

Wanneer de accessoires zullen lanceren moet nog blijken: Ion toont ze op het moment op de technologiebeurs CES, waar enkel wordt gesproken over een 2012-lancering voor de iCade Mobile en de iCade Core. Over de iCade Jr. zijn ze iets specifieker: deze verschijnt in het tweede kwartaal van dit jaar.

Bron: Engadget, Macrumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2012, 10:34
Categorie Games
Onderwerpen gamecontroller, icade

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.