Gametel gamecontroller werkt nu ook op de iPhone en iPad

Gametel's gamecontroller voor Android-telefoons werkt nu ook met de iPhone en de iPad. De gamepad werkt met alle games die de bekende iCade-arcadekast ondersteunen, waardoor er nu al een uitgebreide lijst beschikbaar is.

Gametel iPhoneEind 2011 bracht een Zweeds bedrijf genaamd Gametel een speciale controller uit voor Android-telefoons. Door via Bluetooth met je smartphone te verbinden, is het mogelijk om een aantal games met echte knoppen te spelen. De controller ondersteunt nu iOS, waardoor je de knoppen ook kunt gebruiken in een aantal iPhone en iPad-spellen. Omdat de gamepad alle spellen met iCade-ondersteuning kan draaien, is er nu al een flinke reeks speelbare titels.

De Gametel Portables Games Controller heeft aan de bovenkant een speciale houder, waardoor je er naast de iPhone ook andere smartphones bovenop kunt zetten. Het is echter geen vereiste om de controller aan je iPhone te bevestigen, omdat de verbinding wordt gemaakt aan de hand van een Bluetooth-verbinding. Dit is niet de eerste controller voor de iPhone die op deze manier werkt: afgelopen jaar verscheen nog de iControlpad.

Je kunt Gametel’s controller gebruiken om alle games te spelen die zijn geoptimaliseerd voor de iCade, een fysieke controller in de vorm van een arcadekast die vorig jaar voor de iPad verscheen. Hiermee zijn onder andere Terra Noctis en het onlangs uitgekomen Nederlandse Super Crate Box te spelen. Voor een lijst van populaire, werkende games kun je terecht op de website van Ion. Geïnteresseerden kunnen de Gametel Portable Controller aanschaffen via Amazon voor 50 pond.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2012, 22:01
Categorie Games
Onderwerp gamecontroller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.