iCade Core: nieuwe, compacte arcadekast voor je iPad

Ion heeft tijdens CES drie nieuwe gaming-accessoires aangekondigd, waarvan één voor de iPad. De iCade Core is een nieuwe versie van de bekende iPad-arcadekast, die een stuk handzamer is dan het origineel.

iCade CoreIon heeft vandaag drie nieuwe iCade-accessoires aangekondigd, waarvan er één voor de iPad bedoeld is. De iCade Core is een nieuwe versie van de originele iCade-arcadekast, die het mogelijk maakt om iPad-games te spelen met echte knoppen en een joystick. De logge kast van het originele model is hierbij omgeruild voor een handzamer ontwerp, waarbij je de iPad vastklemt. De twee ook aangekondigde accessoires, de iCade Mobile en de iCade Jr., zijn speciaal voor de iPhone en iPod touch bedoeld.

Je verbindt je iPad via Bluetooth, waardoor je hem in iedere gewenste positie kunt neerzetten, maar er is ook een 30-pin-connector om opladen tijdens het gamen mogelijk te maken. Wil je een game met de arcadekast spelen, dan moet de ontwikkelaar hier wel ondersteuning voor hebben geïmplementeerd. Voor een lijst van werkende spellen kun je terecht op de website van Ion.

Ion heeft nog geen prijs of precieze uitkomstdatum voor de iCade Core bekend gemaakt: op CES wordt enkel gesproken over een lancering in 2012. Gezien de originele iCade op het moment 100 dollar kost bij ThinkGeek, vermoeden wij dat dit model ongeveer hetzelfde zal kosten.

Op iPhoneclub hebben we de aankondiging van de iCade Mobile en de iCade Jr. uitgebreid besproken. Beide accessoires zijn speciaal bedoeld voor de iPhone en iPod touch.

Bron: Engadget, Macrumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2012, 10:35
Categorie Games
Onderwerpen gamecontroller, icade

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.