iCade iPad-arcadekast nu leverbaar bij ThinkGeek

De iCade iPad-arcadekast is vanaf nu leverbaar. Met deze kast kun je retrogames spelen op je iPad, waarbij je een joystick en knoppen tot je beschikking hebt. De kast kost 100 dollar exclusief verzendkosten.

icade retrokastHet begon ooit als een 1 aprilgrap van de website ThinkGeek, maar inmiddels is het idee omgezet naar de realiteit: de iCade. Deze arcadekast voor de iPad stelt je in staat allerlei retrogames te spelen. De iCade is een miniatuurdock voor de iPad. Je schuift je iPad er aan de bovenkant in en kunt daarna games als Ms. PAC-MAN en Donkey Kong spelen. ThinkGeek werkte samen met ION om de kast te realiseren, toen uiteindelijk bleek dat er tóch veel vraag was naar het accessoire. Zij gaan een bijdrage leveren aan content. Ook heeft Atari beloofd om retrogames aan te passen, zoals Asteroids. De games moeten ondersteuning bieden voor de joystick en andere externe controls die in de iCade aanwezig zijn. Er komt ook nog een API aan voor ontwikkelaars die hun games voor de iCade willen aanpassen.

Qua prijs is het niet echt een koopje ($100 exclusief verzendkosten) maar er zijn genoeg liefhebbers die de iCade in huis willen halen want de eerste lichting is al uitverkocht. Je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst.

Meer info: ThinkGeek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2011, 19:25
Categorie Accessoires
Onderwerpen arcadegame, game, icade, muziek, thinkgeek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.