60beat maakt GamePad iPhone-gamecontroller in console-stijl

De 60beat GamePad is een gamecontroller in de stijl van consoles. De games moeten wel speciaal worden aangepast voor de GamePad, waardoor het aanbod nog wat beperkt is. Er is gekozen voor aansluiting via de headset-aansluiting.

60beat-gamepad60beat heeft een gamecontroller voor iPhone, iPod touch en iPad gemaakt, die eruit ziet als de controllers die je bij een gameconsole gebruikt. Je sluit ‘m aan op de headset-aansluiting van je iOS-apparaat en hebt dan twee analoge joysticks, een d-pad, 10 actieknoppen en 3 menuknoppen tot je beschikking. De 60beat GamePad krijgt stroom vanuit de headset-aansluiting, beweert de fabrikant. Ook zit er een splitter op, zodat je nog steeds audio kunt beluisteren via een set oordopjes of speakers. De GamePad is te koop voor 50 dollar.

Met de GamePad krijgt gamen op de iPhone of iPod touch een nog realistischer karakter. Er is gebruik gemaakt van eigen technologie, waardoor schermknoppen voortaan via knoppen op de controller te bedienen zijn. Het betekent overigens niet dat alle games er geschikt voor zijn. Ontwikkelaars moeten hun games wel speciaal aanpassen voor de 60beat GamePad en tot nu toe zijn er slechts twee games waarvoor dat is gedaan. Meer info bij 60beat en in onderstaand promofilmpje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2011, 23:00
Categorie Games
Onderwerp gamecontroller

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.