Flabber brengt eigen iPhone-app met lollige filmpjes uit

Flabber heeft een eigen applicatie uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. In de app kun je allerlei lollige filmpjes en mooi gemaakte video's zien.

Flabber voor iPhone en iPod touchVoordat Dumpert.nl van GeenStijl hét platform werd om even tussendoor een melig filmpje of plaatje te bekijken, was Flabber dé Nederlandse website voor dergelijk vermaak. Nu slaat de sinds 2002 bestaande site terug: ze heeft eerder dan Dumpert een eigen applicatie voor de iPhone en iPod touch uitgebracht. Daarin gaat de website terug naar haar roots. In de iPhone-app staan de filmpjes als vanouds onder elkaar zonder andere content er tussendoor. Ze staan overzichtelijk ingedeeld per categorie. Toch mist de app een belangrijk kenmerk van de website.

Zo zijn de reacties op artikelen niet aanwezig in de applicatie. Je kan ze niet teruglezen en er is ook geen mogelijkheid om zelf te reageren. Zo is de Flabber-app vooral een op zichzelf staand ‘ding’ geworden. Je hebt dan ook geen account voor de website nodig om meer uit de applicatie te halen, maar je kan video’s wel als favoriet markeren om ze op te slaan onder de onderste categorie op de voorpagina.

De aanwezige categorieën laten goed zien waar Flabber voor staat: Nieuw, LOL, WTF, WIN, WOW, COOL, Endandit en daaronder dus Favorieten. Van elke categorie staan standaard drie filmpjes in beeld, maar met een swipe-beweging kun je in totaal de laatste negen filmpjes per rubriek zien. Alleen voor de eigen producties van Flabber is een eigen tabblad ingeruimd. De pagina van een filmpje is simpel gehouden en bestaat uit de titel van de video, een screenshot ervan en het onderschrift van Flabber. Video’s zelf openen in de bekende player van de iPhone, waarbij je nog even op de fullscreen-knop moet drukken om een groene balk uit beeld te krijgen.

De applicatie is gemaakt door NAKKO, die ook tekende voor de apps van onder andere het Haarlems Dagblad, het Leidsch Dagblad en Almere Vandaag.

Downloaden: Flabber (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2011, 11:16
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen dumpert, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.