Een foto zegt precies 1000 woorden met app WordFoto

WordFoto laat een foto uit duizend woorden bestaan op de iPhone en iPod touch. Met zeeën van instellingen bewerk je een eigen foto tot een uniek postermateriaal.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WordFoto voor iPhone en iPod touchVergeet de uitdrukking ‘een foto zegt meer dan duizend woorden’. Met de nieuwe iPhone– en iPod touch-applicatie WordFoto worden tekst en foto in één geheel verenigd. De applicatie voert een truc toe die we nog niet eerder in de App Store hebben gezien. Je importeert een foto, bepaalt welke woorden het beeld moeten vullen en één stap later heb je een foto, opgetrokken uit je eigen woorden. Daarna kun je de foto nog unieker maken met verschillende stijlen en opties.

De applicatie zorgt er zelf voor dat de woorden de foto vullen en vormen. Mocht het toch niet helemaal bevallen, dan kun je de parameters ervan nog veranderen. Zo kun je kleinere woorden of verschillende lettertypen selecteren. Ook een woord willekeurig in hoofdletters (caps lock) neerzetten is een optie.

Een foto heeft weinig meer weg van het origineel zodra je de kleuren van het filter laat overheersen. Als je de dikte van de randen vergroot en het doorschijnen van de originele fotokleuren verlaagt, krijg je vaak meer een poster dan een aftreksel van een foto. Als je aanpassingen niet bevallen, kun je altijd terugvallen op een van de acht verschillende stijlen die standaard worden meegeleverd.

Wat aardig is, is dat WordFoto ook een paar van de standaardfuncties van een fotobewerkingsprogramma bevat. Je kan een foto alvorens die te bewerken, uitsnijden in vaste verhoudingen of naar eigen believen. Daardoor is een tussenstap met bijvoorbeeld Camera+ of Photoshop Expres niet meer nodig en kun je meteen met een eigen foto aan de slag. Nadien wordt de foto in standaard hoge resolutie opgeslagen, desgewenst in de normale en in de uitgesneden variant. Het resultaat kun je eveneens mailen of delen op Facebook. WordFoto is net als Halftone zo’n applicatie waar je opeens behoefte aan hebt als je hem in werking ziet.

Downloaden: WordFoto (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2014, 13:42
Categorie Fotografie en video
Onderwerp poster

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.