Human voor iPhone: bewegingstracker geeft high five voor 30 minuten bewegen

Human is een Nederlandse app voor de iPhone die je 30 minuten per dag wil laten bewegen en activiteiten als fietsen en wandelen registreert.

Human logoJe hoeft er eigenlijk geen cijfertjes bij te pakken om te beamen dat de meeste mensen te weinig bewegen. De nieuwe dienst Human en de app voor iPhone willen dat verbeteren. Het doel is dat mensen elke dag minstens 30 minuten beweging krijgen en daardoor ‘gezonder en gelukkiger worden’. Human is een initiatief van Nederlanders Renato Valdés Olmos, eerder CEO van CardCloud/My Name is E en Paul Veugen van het Amsterdamse Usabilla. Volgens de makers heeft iedereen minstens een half uur beweging per dag nodig en is dat makkelijk voor elkaar te krijgen. Als je die ‘Daily 30’ hebt gehaald, krijg je een High Five van de app.

Human past helemaal in de nieuwe trend die omschreven wordt als quantified self, waarin consumenten zelf hun eigen lichaam en gezondheid in de gaten houden met hun eigen apparatuur. Al langer zijn er producten op de markt die bewegingen en prestaties van iPhone-gebruikers registreren, zoals de Fitbit en de Nike Fuelband. Op het gebied van apps zagen we onlangs Moves, dat een koppeling biedt met veel andere diensten. Bodywise legt zich meer toe op allerlei dagelijkse bezigheden die van invloed zijn op je gezondheid, zoals hoeveel water je drinkt en wanneer je je medicijnen inneemt. Human focust zich op 30 minuten beweging per dag en doet dat zonder accessoire. De app registreert automatisch je activiteiten als lopen, rennen en fietsen. Het gaat dan wel om activiteiten buiten de deur. Human telt het niet mee als je een paar keer de trap op loopt. Het doel is om je naar buiten te krijgen en bijvoorbeeld drie keer 10 minuten beweging te krijgen.

Het openingsscherm leidt meteen tot zelfreflectie en vraagt hoe je vandaag aan je 30 minuten beweging komt. Onder aan het scherm zie je de lege balletjes die aangeven dat je tot nu toe niets hebt gedaan. In de grote cirkel zie je hoeveel minuten beweging je vandaag al achter de rug hebt. Tik je op deze knop, dan begint het registreren van je activiteit. Je iPhone probeert dan zelf aan de hand van de bewegingen te achterhalen wat je precies aan het doen bent. Als dat niet meteen goed werkt, kun je ook de activiteit aantikken en zelf selecteren wat je momenteel doet, bijvoorbeeld wandelen of fietsen. Wil je echt volledig bijhouden wat je op een dag allemaal uitspookt, dan heeft deze lijst ook keuzemogelijkheden als Relax, Work en Sleep.

Human kaartHuman minuten

Ben je een paar dagen flink bezig geweest, dan kun je het gemiddelde van de week zien en het totaal aantal actieve minuten. Het charmante aan Human is dat het resultaat van je inspanningen juist niet een droge opsomming is van getallen, maar er allerlei onderdelen zijn ingebouwd om het wat aantrekkelijker te maken deze dienst te blijven gebruiken. Werk bijvoorbeeld aan een ‘streak’, die je bereikt als je elke dag van de week je 30 minuten beweging hebt gehaald. Je activiteiten worden ook bijgehouden op de kaart, wat voor een aantrekkelijke visueel overzicht zorgt. Al je gewandel en gefiets kun je ook delen via Facebook en Twitter.

De makers van Human geven zelf te kennen dat de app momenteel vrij veel van de batterij vraagt, ook omdat het op de achtergrond werkt. Er wordt momenteel gewerkt aan een oplossing om dit te verbeteren.


Directe link naar de video.

Downloaden: Human (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2013, 14:15
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen fitbit, nike, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.